Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στις τάξεις του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο για τις διευρύνσεις της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία

Συνεχίζονται οι… αναταράξεις στο εσωτερικό του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο στην… τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου στον Δήμο Πεντέλης.

Με κοινή τους ανακοίνωση, πέντε μέλη – υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του δημοτικού συνδυασμού διαχωρίζουν ευθέως τη θέση τους με τα μέλη της γραμματείας σχετικά με το πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συνεργασία της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία (δημιουργήθηκε αρχικώς από τις παρατάξεις Δημοτική

Συμμαχία και Πεντέλη Πόλη Πρότυπο) με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαζί Μπροστά Λευτέρη Κοντουλάκο.

Οι υπογράφοντες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, τονίζοντας ότι μιλούν εκ μέρους του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, παραθέτουν τη δική τους εκδοχή για τις προγραμματικές συγκλίσεις με άλλους συνδυασμούς στον Δήμο Πεντέλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ένταξη συνδυασμών «που βασίζονται σε κοινές δράσεις και κοινή προγραμματική αντιπολίτευση» δεν μπορεί να θεωρούνται ως «ευκαιριακή συνάθροιση ψήφων».

Ειδικότερα, οι πέντε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Εμείς, μέλη και υποψήφιες/οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ, εξακολουθούμε να:

Στηρίζουμε  τον ομόφωνα διακηρυγμένο στρατηγικό στόχο της παράταξης για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Την προγραμματική σύγκλιση με άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις και τη δημιουργία ενός νικηφόρου συμπαγούς συνδυασμού με ισχυρή τη δική μας παρουσία.Στηρίζουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, το αυτοδιοικητικό σχήμα που συνιδρύσαμε ως ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση, με αυτοδιοικητικά στελέχη όλου του δημοκρατικού τόξου, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.Στηρίζουμε τις αξίες, τις προγραμματικές κατευθύνσεις και τους άξονες δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Πεντέλης, που αποτελούν το πλαίσιο συνεργασίας μας και παρουσιάσθηκαν αναλυτικότερα στις 3 Απριλίου 2023 από τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και τον Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, επικεφαλής της ΠΠΠ. Θέσεις που εξακολουθούν να ισχύουν, εξειδικεύονται και ιεραρχούνται για να αποτελέσουν το εκλογικό μας πρόγραμμα.Στηρίζουμε τη διεύρυνση του συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ένταξη σε αυτήν σχημάτων, παρατάξεων και συμπολιτών που αποδέχονται το πλαίσιο συνεργασίας μας, προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα εκλογικής νίκης. Τονίζουμε ότι συνεργασίες που βασίζονται σε κοινές δράσεις και κοινή προγραμματική αντιπολίτευση τα τελευταία  4 χρόνια, στις οποίες μετείχε ή υποστήριζε και η ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ, όπως αυτές για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, για το Παίδων Πεντέλης, τον ΣΜΑ, το Πεντελικό, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, το ΝΙΕΝ, το πάρκινγκ της Νέας Πεντέλης, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών κ.ά., δεν μπορεί να θεωρούνται «ως ευκαιριακή συνάθροιση ψήφων».Στηρίζουμε της αποφάσεις που βασίζονται σε δημοκρατικές διαδικασίες και επιδιώκουν τη σύνθεση όλων των απόψεων,  ακόμη και της πιο μειοψηφικής. Δεν θα αποδεχθούμε όμως ποτέ την προσπάθεια μιας μικρής μειοψηφίας να “εξαφανίσει” την έγγραφη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και φίλων της παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ και συγκεκριμένα 108 εξ αυτών (αρχικά), με την κατάθεσή της σε ενιαίο κείμενο στην “λεγόμενη έκτακτη ολομέλεια”,  όπου λόγω των συνθηκών και του κλίματος που είχε δημιουργηθεί, δεν θα μπορούσαν να παραστούν.   Στηρίζουμε τις επιλογές μας, τις αποφάσεις μας, τις προγραμματικές μας θέσεις  για να  γίνει η Πεντέλη ένας Δήμος ΠΡΟΤΥΠΟ, με τρεις πόλεις  τα Μελίσσια, τη Νέα Πεντέλη και τη Πεντέλη που θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτές.

Ενός Δήμου που θα αποτελεί ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Προσήλωσης στη βελτίωση της καθημερινότητας & της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων με πολιτισμό, ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη.Αειφόρου λειτουργίας, με πράσινο παντού, με μηδενισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και με αρμονική ένταξη του αστικού ιστού στο φυσικό περιβάλλον.Τεχνολογικής πρωτοπορίας, σύγχρονης και ανοικτής παιδείας, γνώσης και πολιτισμού, με ανάδειξη των νέων μας σε κινητήρια και ζωογόνο δύναμη.Συμμετοχικής δημοκρατικής λειτουργίας και πολιτικού πολιτισμού.

Στον αγώνα αυτό δεν θα πρέπει να λείψει καμία και κανένας. Καλούμε όλες και όλους που πιστεύουν στις αξιακές αρχές της ΠΠΠ να βάλουν στην άκρη απογοητεύσεις, διαφωνίες και εγωισμούς και να συστρατευθούν μαζί μας στον κοινό σκοπό.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

Αποστολίδης Γεώργιος

Βαρλαμίτης Κωνσταντίνος

Κουλούρης Βασίλης

Λυμπεράκη- Besson Αιμιλία

Φουφρής Χρίστος».

The post Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στις τάξεις του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο για τις διευρύνσεις της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα