Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου: Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση με θέμα τον πόλεμο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος της ΟΓΕ) με τίτλο «Ο Πόλεμος τους…Οι νεκροί μας…!» το Σαββατο 28 Μαΐου στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

Ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά:

«Στην κεντρική ομιλία της προέδρου εκφράστηκε η αλληλεγγύη στις γυναίκες, όπως και όλων των λαών που βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. από τη μία και της Ρωσίας από την άλλη στο έδαφος της Ουκρανίας. Αναδείχτηκαν οι αίτιες αυτής της σύγκρουσης αλλά και ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου. Τονίστηκε ότι εμείς οι γυναίκες δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε συνένοχες στα δολοφονικά τους σχέδια ούτε πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο ιμπεριαλιστών – ληστών…. Η ανυποχώρητη στάση μας έχει σημασία γιατί αυτό που φοβούνται επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβερνήσεις και οι ενώσεις που τους υπηρετούν είναι η λαϊκή αμφισβήτηση».

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου (μέλος της ΕΕΔΥΕ), καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω Δήμων.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών, συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση αποσπάσματος από το «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου» του Μ. Μπρέχτ και απαγγελία του ποιήματος «Ύμνος στη ζωή» του Ν. Χικμέτ, από το μέλος του συλλόγου Μιχαλοπούλου Όλγα.

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα από τους μουσικούς Δημήτρη Ανδρονιάδη και Ροδάνθη Κασκαφέτου που ξεσήκωσε το κοινό. Στον χώρο υπήρχαν δραστηριότητες ζωγραφικής με θέμα την Ειρήνη των λαών που συμμετείχαν με ενθουσιασμό τα μικρά παιδιά.

The post Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου: Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση με θέμα τον πόλεμο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου,syllogos proodeftikon gynaikon amarousiou