Στ. Πέτσας: Στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες

Τους πέντε άξονες του σχεδίου νόμου αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι σχετίζονται με διατάξεις για α) την ενίσχυση της ρευστότητας και της κυβερνησιμότητας των Δήμων β) την υλοποίηση του θεσμικού πλαισίου που διαμορφώθηκε με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την προστασία των ζώων συντροφιάς, γ) την ενίσχυση δράσεων αντιπυρικής προστασίας, δ) τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της Covid-19 και ε) την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων προς τους δημότες, ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας,

κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου, με τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού & ΟΤΑ, νομοθετικό πλαίσιο εκπαίδευσης ΕΣΔΔΑ για ένταξη Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών, διατάξεις για ολοκλήρωση μεταφοράς δασικών υπηρεσιών στο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, Εθνική Σύνταξη Ομογενών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Στην αρχή της ομιλίας του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο πνεύμα και τη φιλοσοφία που διέπει το παρών σχέδιο νόμου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «ολοκληρωμένο νομοθέτημα που συμπυκνώνει σειρά σημαντικών διατάξεων και όχι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής». Εν συνεχεία, ο κ. Πέτσας παρουσίασε τις διατάξεις εκείνες που σχετίζονται πρωτίστως με το χαρτοφυλάκιο της Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

The post Στ. Πέτσας: Στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέτσας, Στηρίζουμε, Αυτοδιοίκηση,petsas, stirizoume, aftodioikisi