Σημαντικά συμπεράσματα από το 3ο Forum ΣΠΑΥ

Σημαντικά συμπεράσματα προέκυψαν από το 3ο Forum ΣΠΑΥ 2024 που είχε κεντρικό θεματικό άξονα «Τεχνητή Νοημοσύνη & Ανθεκτικές Πόλεις – Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην επίσημη τελετή έναρξης δόθηκε το σύνθημα για τη νέα εποχή που ξεκινά με στόχο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Έξυπνο Δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο. Το περίφημο project

«Smart Υμηττός» που υλοποιείται μέσω της Nova, αναδόχου εταιρείες που προέκυψε από το διαγωνισμό, θα προσφέρει τη θωράκιση και την προστασία σε όλο τον Υμηττό, όπου ζουν περίπου ενάμιση εκατομμύριο Αθηναίοι.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί έρχεται να ενισχύσει το ήδη διαμορφωμένο δίκτυο προστασίας με τις εθελοντικές ομάδες, τις δεξαμενές νερού, τα υδροβόλα και κυρίως το πιο σημαντικό την πολιτική μας προστασίας, που πλέον και με τη χρήση νέας τεχνολογίας που προσφέρει η Nova θα μπορεί να θωρακίσει στο 100% το βουνό μας.

Παρουσία 8 υπουργών, 80 δημάρχων από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένων και διακεκριμένων ομιλητών (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων κ.ά.) ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος πρόβαλε το αυτοδιοικητικό όραμα που βασίζεται στη σκέψη «πως μπορούμε να συνδράμουμε το Κεντρικό Κράτος και πως μπορούμε να ενισχύσουμε τα όπλα πρόληψης στην Πολιτική Προστασία, χωρίς να περιμένουμε μόνο και να αποδείξουμε δια του παραδείγματος ότι η δράση φέρνει αποτελέσματα».

Το εμβληματικό έργο του ΣΠΑΥ, που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και φέρνει τις νέες τεχνολογίες στον Υμηττό, με δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΣΠΑΥ, με κάμερες ανίχνευσης πυρκαγιάς, χρήση drones, έξυπνους αισθητήρες, σύγχρονα συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών και υλοποίηση καινοτόμων ψηφιακών δράσεων προστασίας και ανάδειξης του δασικού οικοσυστήματος παρουσιάστηκε και εντυπωσίασε τόσο για το πως μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη όσο και στην έγκαιρη καταστολή ενός φαινομένου πυρκαγιάς, μειώνοντας αισθητά τους ψευδοσυναγερμούς και προλαμβάνοντας εν τη γενέσει ένα συμβάν.

Χαιρετισμούς στην έναρξη του 3ου FORUM έκαναν ο εκπρόσωπος πρόεδρου Ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Τον λόγο έλαβαν επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο αν. υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

The post Σημαντικά συμπεράσματα από το 3ο Forum ΣΠΑΥ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σημαντικά, 3ο Forum ΣΠΑΥ,simantika, 3o Forum spaf