Σαρώνουν οι άνεμοι και στα Βόρεια της Αθήνας – Σε ύψιστη επιφυλακή ο Δήμος Πεντέλης

Οι δυνατοί άνεμοι που σαρώνουν και την Αττική τα τελευταία 24ωρα έχουν θέσει σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά υψηλός.

«Από προχθές, Δευτέρα 21/8, βιώνουμε πρωτοφανή εκδήλωση ανέμων που δημιουργούν ακραία επικίνδυνες συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιών. Σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές και από χθες και στην Πάρνηθα. Οι δυνατοί άνεμοι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται να επικρατούν με τέτοια ένταση μέχρι και την Κυριακή» σημειώνει

σχετικά ο Δήμος Πεντέλης.

Επίσης, ενημερώνει ότι η Πολιτική Προστασία και οι εθελοντές είναι σε ετοιμότητα, ενώ υπάρχει 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων, 24ωρη λειτουργία του πυροφυλακίου στον Προφήτη Ηλία και στελέχωση ημερήσιας πυροφυλακής σε Κατσουλιέρη και Μικρή Καλλιθέα.

Επιπρόσθετα, οι υδατοδεξαμενές ελικοπτέρων του χώρου ευθύνης του Δήμου είναι πλήρεις.

Την ημέρα που η ένταση των ανέμων κορυφώνεται βρίσκονται σε ετοιμότητα στα όρια του Δήμου Πεντέλης, κοντά στις δασικές εκτάσεις, συνολικά 9 οχήματα του Δήμου και άλλα 5 τρίτων φορέων (Πυροσβεστική, ΣΠΑΠ, Περιφέρεια Αττικής). Ανάλογη είναι και η ετοιμότητα τις βραδινές ώρες.

Τέλος, η υπηρεσία καθαριότητας καθημερινά, μαζί με τους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου, απομακρύνουν ογκώδη, κλαδιά και πευκοβελόνες από την πόλη.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή γίνεται έκκληση στους πολίτες, εξαιτίας του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής, να μην βγάζουν απορρίμματα στους πράσινους κάδους και να μην αποθέτουν κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους μέχρι την Κυριακή 27 Αυγούστου.

«Να υπενθυμίσουμε ότι απαγορεύεται κάθε εξωτερική εργασία με χρήση εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες, όπως και λειτουργία ψησταριάς σε υπαίθριο χώρο. Η επαγρύπνηση του κάθε πολίτη είναι η καλύτερη πρόληψη. Σε περίπτωση που αντιληφθούμε φωτιά ή έχουμε την υποψία ύπαρξης της, τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΑ στο 199» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης.

The post Σαρώνουν οι άνεμοι και στα Βόρεια της Αθήνας – Σε ύψιστη επιφυλακή ο Δήμος Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα