Πόροι 25,2 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου

Πόροι ύψους 25,2 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση πάνω από 30 έργων και δράσεων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό στους Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, διατίθενται με την απόφαση εκχώρησης του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά προς την Χωρική Αρχή του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αθήνας (ΣΥΔΝΑ), στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υποδεχόμενος τον

δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, τον δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη και τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Μετά την Αθήνα και τον Πειραιά, δύο δήμους –στους οποίους μέσα από το “Πρόγραμμα Αττική 2021-2027”– διαθέσαμε συνολικά πάνω από 184 εκατ. ευρώ για σημαντικά έργα υποδομής, σειρά παίρνει ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αθήνας. Ενισχύουμε το τρίπτυχο: τοπική επιχειρηματικότητα, τουρισμός και πολιτισμός για την Καλλιθέα, τον Άλιμο και το Παλαιό Φάληρο –τρεις δήμους στη Νότια Αθήνα με αδιαμφισβήτητα πολιτιστικά, γεωγραφικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα– προκειμένου να κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Αττικής μας. Και συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα και με τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής».

Ειδικότερα, από τα 25,2 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής:

8,59 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας.9,86 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και συνοχής.6,55 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την προώθηση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής μέσα από την ενίσχυση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχειας και αποκλεισμού.

The post Πόροι 25,2 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα