Περιφέρεια Αττικής: 233 εκατ. για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας

Περισσότερα από 233 εκατ. ευρώ διατίθενται για συνολικά 58 μεγάλα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής σε ένα οδικό δίκτυο που αγγίζει τα 1.569 χιλιόμετρα και καλύπτει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε αυτοψία του σε έργα οδοποιίας στον Δήμο Πεντέλης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου που εμπίπτει

στην αρμοδιότητά της.

Στο πλαίσιο αυτών των έργων, υλοποιούνται εργασίες εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων, τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, σήμανσης και διαγραμμίσεων, φωτεινής σηματοδότησης, καθαρισμού πλευρικών φρεατίων και συντήρησης νησίδων σε όλη την Αττική.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «Η οδική ασφάλεια αποτελεί κεντρικό στοίχημα για τη διοίκηση της Περιφέρειας και σε αυτή την κατεύθυνση επενδύουμε σημαντικούς πόρους για την αναβάθμιση των κεντρικών οδικών αρτηριών σε όλο το Λεκανοπέδιο… Έχουμε ένα σχέδιο συνεκτικό. Προχωράμε με περισσότερα από 58 έργα, την επόμενη πενταετία, που απαντούν σε όλα τα ζητήματα, με έμφαση στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη «μητροπολιτικής διαχείρισης του κυκλοφοριακού στην Αττική, σε συνεργασία με το κράτος και τους δήμους», ώστε να δοθεί μια οριστική, βιώσιμη λύση στο μείζον αυτό ζήτημα και να μειωθεί δραστικά η επικινδυνότητα: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια, όχι το αίμα», τόνισε χαρακτηριστικά. Και υπογράμμισε: «Η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιούν συστηματικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της, δρομολογεί ένα συγκροτημένο πλάνο –με πολύ σαφείς πυλώνες– με στόχο τη βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση για όλους, σε όλη την Αττική».

The post Περιφέρεια Αττικής: 233 εκατ. για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα