Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια…

[email protected]

Στη Νέα Ιωνία προσπαθούν με κάθε τρόπο να πιέσουν για τα προβλήματα σχολικής στέγης, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μάλλον για κάποιους έχει τελειώσει πρόωρα η θητεία τους, ενώ οι σχέσεις μεταξύ υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και αιρετών δεν περνούν και την καλύτερη φάση τους..   

Γονείς και παιδιά διεκδικούν ασφαλή σχολεία στη Νέα Ιωνία

Την ώρα που διοίκηση

και αντιπολίτευση στη Νέα Ιωνία αντιμάχονται για το ποια από τις δύο πλευρές διεκδικεί με μεγαλύτερη ειλικρίνεια τον χώρο της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ, στον Περισσό, προκειμένου να αναγερθούν νέες σχολικές μονάδες, όπως γίνεται συνήθως οι πραγματικοί αγώνες δίνονται στα πεζοδρόμια.

Έτσι, οι γονείς, μέσω των συλλόγων τους, προγραμματίζουν μια πρωτότυπη δράση στην περιοχή, προκειμένου να καταστήσουν σαφές προς όλες τις πλευρές ότι η πόλη έχει ανάγκη καινούργια και ασφαλή σχολεία. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά κι ελπίζουμε αυτά να τα καταφέρουν καλύτερα από τους μεγαλύτερους συμπολίτες τους.

Στον «αυτόματο» ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης;

Αυξάνονται οι καταγγελίες από πλευράς αντιπολίτευσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη στάση της απερχόμενης διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη. Μετά την… αμηχανία που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφιση της μείωσης των δημοτικών τελών για το 2024, πρόσφατα σειρά είχε η μη ψήφιση του ισολογισμού του Δήμου για το 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Δημιουργία Παναγιώτη Ιωάννου. Ο ίδιος τονίζει ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και μετά τις 31/12, ευχόμενος να μην δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα στον εκλεγμένο δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη.

Δεν έχει άδικο, αλλά η απόφαση του κ. Μαυρίδη να δηλώσει μήνες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου ότι δεν θα διεκδικήσει τη δημαρχία ανέδειξε και την ανύπαρκτη συνοχή της παράταξής του, η οποία πλέον αποτυπώνεται και στις ψηφοφορίες του Δημοτικού Συμβουλίου…

«Ακραία καιρικά φαινόμενα» στις σχέσεις υπουργείου και αιρετών

Τον Οκτώβριο, από το ρέμα της Ραφήνας, χαρακτηρίζοντας την κατάστασή του ως «χάλι», έριξε τις πρώτες μπηχτές προς δήμους και περιφέρειες για την ανταπόκρισή τους στα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Σχεδόν έναν μήνα μετά το επανέλαβε, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του αυτή τη φορά, αναφέροντας ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα για να διαπιστώσει εάν φορείς του κράτους (υπονοώντας σαφώς τους ΟΤΑ) ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τις πυρκαγιές. Τον Οκτώβριο είχε δεχθεί αιχμηρή απάντηση από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Τον Νοέμβριο η απάντηση ήρθε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και ήταν εξίσου αιχμηρή.

Κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά στις σχέσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια με τους αιρετούς πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Από την άλλη, επειδή μπαίνει και χειμώνας, μήπως να αφήσουν στην άκρη τις εκατέρωθεν δηλώσεις, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση των… αναμενόμενων ακραίων καιρικών – φυσικών φαινομένων;

The post Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα