Ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το 2021 και μέχρι πρότινος από κλιμάκιο εξειδικευμένων ερευνητών και στελεχών των Κτηριακών Υποδομών (τον υπεύθυνο κρατικό φορέα για την ανέγερση σχολικών κτηρίων), με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, όπως αναφέρεται σχετικώς.

Οι επιστήμονες του κλιμακίου εξέτασαν σε πρώτο βαθμό όλα τα σχολεία

της πόλης σε επίπεδο αντισεισμικής θωράκισης και στατικότητας, τα αποτελέσματα δε της έρευνάς τους απεστάλησαν στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας για την τελική βαθμονόμηση όπως ορίζει η διαδικασία.

«Ζούμε σε μια χώρα που οι σεισμοί είναι αναπόφευκτοι. Γι’ αυτό και εμείς οφείλουμε να είμαστε, όσο το δυνατόν, περισσότερο προετοιμασμένοι σε ό,τι αφορά τα σχολικά κτήρια, σε ό,τι αφορά τα παιδιά μας. Πολύ πριν δώσει οδηγία η Πολιτεία, εμείς με δική μας πρωτοβουλία, είχαμε βάλει μπροστά την εκστρατεία του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτήρια και είμαστε ίσως ο πρώτος δήμος της χώρας που ολοκληρώνει τη διαδικασία», δηλώνει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Παράλληλα με τα σχολικά κτήρια παρόμοιος έλεγχος έγινε και σε δημοτικά κτήρια, ο οποίος, με τη σειρά του, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

The post Ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα