Οι θέσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Αγίας Παρασκευής για δίχρονη προσχολική αγωγή και απολύσεις στους ΠΑΙΣΔΑΠ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής κάνει λόγο για ένα συνεχιζόμενο αλαλούμ σε ό,τι αφορά τη δίχρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Ειδικότερα, η Ένωση σημειώνει ότι «για τη στέγαση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και σύμφωνα με τις εγγραφές του Ιουνίου 2020 στην πόλη μας απαιτούνταν 15 νέες αίθουσες νηπιαγωγείου. Ο Δήμος δεσμεύτηκε για 12 νέες αίθουσες. Η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης διαμόρφωσε αναλόγως τα

τμήματα μετεγγράφοντας τα νήπια-προνήπια μεταξύ των νηπιαγωγείων και χρησιμοποιώντας τον μέγιστο αριθμό παιδιών ανά τμήμα (25) που πέρασε με νόμο από την υπουργό κ. Κεραμέως, εν μέσω πανδημίας», προσθέτοντας ότι «στο σημείο αυτό δεν έχουν ληφθεί υπόψιν οι εγγραφές του Σεπτεμβρίου 2020 από υποχρεωτικές μετακινήσεις πληθυσμού (π.χ. στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί κ.ά.)».

«Εν ολίγοις, οι μοναδικές νέες αίθουσες που θα δημιουργηθούν στην Αγία Παρασκευή», σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, «για τη δίχρονη προσχολική αγωγή είναι επτά containers που θα τοποθετηθούν κάποια στιγμή», τονίζει, ενώ για τις υπόλοιπες αίθουσες υποστηρίζουν ότι θα αφαιρεθούν από τη δυναμικότητα παιδικών σταθμών, αλλά και σχολείου, ενδεχομένως.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στην Αγία Παρασκευή DownloadΑπολύσεις στους ΠΑΙΣΔΑΠ

Όσο για το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τους 24 εργαζόμενες στους ΠΑΙΔΣΑΠ, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Αγίας Παρασκευής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε αυτούς και ζητά όλοι οι εργαζόμενοι στους ΠΑΙΣΔΑΠ, όλων των ειδικοτήτων, να παραμείνουν στις θέσεις τους και να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις.

Η Ένωση σημειώνει ότι η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής που, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα εφαρμοστεί στην πόλη, καθώς και οι λιγότερες αιτήσεις που εμφανίζονται φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αποτελεί ευκαιρία ώστε:

Να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των γονέων και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.Να δημιουργηθούν μικρότερα τμήματα με σκοπό τη βελτίωση των ήδη υψηλών παροχών μέριμνας και φροντίδας και την προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικά σήμερα σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

The post Οι θέσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Αγίας Παρασκευής για δίχρονη προσχολική αγωγή και απολύσεις στους ΠΑΙΣΔΑΠ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Αγίας Παρασκευής, ΠΑΙΣΔΑΠ,enosis syllogon goneon scholeion dimou agias paraskevis, paisdap