Οι εκλογές του 2023, η… απείθαρχη βόρεια εκλογική περιφέρεια και το παράδειγμα του Δ. Παπαστεργίου

[email protected]

Τίτλοι τέλους για τις εθνικές εκλογές του 2023, καθώς ολοκληρώθηκε και ο… επαναληπτικός της Κυριακής 25 Ιουνίου, χωρίς ουσιαστικά να διαφοροποιηθεί η εικόνα στην… κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Νέα Δημοκρατία ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ

– Προοδευτική Συμμαχία, στον οποίο πλέον έχουν αρχίσει οι συζητήσεις και οι… αναστοχασμοί για το εάν για τη μεγάλη ήττα έφταιγε ο προπονητής,  οι παίκτες, το γήπεδο ή ο κακός μας ο καιρός…

***

Η Εκλογική Περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών ήταν η πλέον πειθαρχημένη από πλευράς συμμετοχής, αφού η αποχή ήταν πολύ χαμηλότερη από το ρεκόρ που σημειώθηκε στην Επικράτεια. Όμως, την ίδια στιγμή αποδείχθηκε και πάλι απείθαρχη σε σχέση με τη Βουλή που θα… ήθελε. Μια Βουλή επτακομματική, που θα είχε μέσα το ΜέΡΑ 25, θα άφηνε εκτός νυμφώνος τη Νίκη και την Ελληνική Λύση, ενώ με το… ζόρι ψήφισε τους Σπαρτιάτες.

Την ίδια στιγμή έστειλε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην 4η θέση, να βλέπει την πλάτη του ΚΚΕ, το οποίο κατάφερε να συγκρατήσει (και να αυξήσει λίγο) τις εκλογικές δυνάμεις του.

***

Ωστόσο, πέρα από τις όποιες αναλύσεις επιχειρήσει κάποιος στα τελικά εκλογικά αποτελέσματα, όσες υποθέσεις και να κάνει για το πώς θα επηρεάσουν τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δύο είναι τα βασικά κρατούμενα: πρώτον, να πειστεί ο κόσμος να συμμετάσχει σε μία ακόμη (την τρίτη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα) εκλογική αναμέτρηση και, δεύτερον, να συνειδητοποιήσει ότι τα τοπικά προβλήματα λύνονται από μαχητικούς και οραματιστές δημάρχους και όχι -κατ’ ανάγκην- από δημάρχους που ικανοποιούν τα κομματικά-πολιτικά πιστεύω μας.

Το παράδειγμα του δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το προφίλ που πρέπει να έχουν οι αιρετοί της… επόμενης μέρας.

Αλλά, θα μας πείτε, πόσους Παπαστεργίου έχουμε στην Αυτοδιοίκηση. Και, κυρίως, πόσο διατεθειμένοι είμαστε να τους ψάξουμε και να τους αναδείξουμε…

The post Οι εκλογές του 2023, η… απείθαρχη βόρεια εκλογική περιφέρεια και το παράδειγμα του Δ. Παπαστεργίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα