Οι εκλογές έρχονται, οι συμμαχίες «κυβερνησιμότητας» φεύγουν…

[email protected]

Στο ίδιο έργο θεατές. Έναν χρόνο και κάτι ψιλά πριν στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες και κάποιες συμμαχίες που είχαν συναφθεί (για την κυβερνησιμότητα βεβαίως-βεβαίως) αρχίζουν να διαλύονται.

Έτσι, στο Μαρούσι κάποιοι έσπευσαν, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να χαρακτηρίσουν ως «απόδραση» ενόψει των εκλογών την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Σαγρή από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Αφορμή, όπως εξήγησε ο ίδιος, η διαφωνία του με τη μετατροπή δύο σχολείων

της πόλης σε πειραματικά.

Από την πλευρά τους, κάποιοι συνάδελφοί του τον «καρφώσουν» λέγοντας πως όταν δίνονταν οι μάχες για την αποτροπή της συγκεκριμένης εξέλιξης εκείνος όχι μόνο απουσίαζε, αλλά επέδειξε και «αφωνία».

Και η παραπάνω είναι η πιο… ανώδυνη από τις αποχωρήσεις, αφού σε άλλους Δήμους ήδη βλέπουμε «εκρηκτικότερα» διαζύγια.

***

Επιταχύνει τις διαδικασίες να βρεθούν εναλλακτικοί χώροι για την κάλυψη των αναγκών του κλασικού αθλητισμού ο Δήμος Κηφισιάς, προκειμένου να βγει από το σκληρό «πρέσινγκ» που εξακολουθεί να δέχεται λόγω της απόφασης να κόψει ένα κουλουάρ στο Ζηρίνειο, ώστε να αυξήσει τις διαστάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο δημοτικό στάδιο.

Η πρόεδρος του αρμόδιου νομικού προσώπου «Δημ. Βικέλας» Νίνα – Ασπασία Βλάχου έδωσε πρόσφατα μια γεύση για τις κινήσεις που γίνονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να αποδώσουν άμεσα καρπούς, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής και όχι μόνο κοινότητας δείχνει εξαιρετικά ενοχλημένο από τις παρεμβάσεις στο Ζηρίνειο.

Πάντως, οι εργασίες αποξήλωσης στο στάδιο συνεχίζονται, καθώς -όπως πληροφορούμαστε- η προσωρινή απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει αθλητικά σωματεία του κλασικού αθλητισμού ήταν απορριπτική. Βέβαια, συνεχίζονται είναι μια… κουβέντα, αφού την Τετάρτη 6/7 είχαμε παρεμβάσεις από διαφωνούντες στις εργασίες, οι οποίες μεταφέρθηκαν και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα…

***

Στην Αγία Παρασκευή η περιπέτεια 10 εργαζομένων ενός νομικού προσώπου έγινε αφορμή για διαπαραταξιακές κόντρες, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εν λόγω εργαζόμενες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με συνεχιζόμενες συμβάσεις, απολύθηκαν και επαναπροσλήφθηκαν με μία… άστοχη σύμβαση, όπως αποδείχθηκε, κέρδισαν την παράταση της εργασίας τους με ασφαλιστικά μέτρα και διεκδίκησαν δικαστικώς τα δεδουλευμένα τους. Και ναι μεν οι δικαστές μπορεί να τις δικαίωσαν, όμως η διοίκηση του νομικού προσώπου άσκησε έφεση για μέρος των διεκδικούμενων ποσών, προκαλώντας -όπως ήταν αναμενόμενο- αρκετές αντιδράσεις.

Τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μονοπώλησαν αντιπαραθέσεις για το εάν ορθώς ασκήθηκε η έφεση, ποιος ευθύνεται για την ταλαιπωρία των εργαζομένων κ.ο.τ. Ελάχιστες ήταν οι αναφορές στην ουσία του προβλήματος, δηλαδή στους λόγους που αναγκάζουν αρκετές δημοτικές αρχές να βρίσκουν λύσεις στα… όρια της νομιμότητας για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Και πώς να θίξεις την ουσία όταν το σχετικό θεσμικό πλαίσιο είναι διαχρονικό και διακομματικό και οι δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση δεν θέλουν να ενοχλήσουν τα φιλικά τους κόμματα…

***

Ανοιχτό άφησε η Λούλα Καρατζά, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Χαλάνδρι, το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές του 2023. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αφού αστειεύθηκε λέγοντας ότι «δεν ξέρω τι αποτελεί πια είδηση, να κατέβω υποψήφια ή να μην κατέβω», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι οι άνθρωποι του κόμματος πάνε όπου τους ανατεθεί. «Όταν λαμβάνεις την εντολή, μαζεύεις τα κουράγια σου και προχωράς…» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, στην περίπτωση που η εντολή δοθεί σε νέο υποψήφιο, θα πρέπει να του κάνει πολύ «φροντιστήριο» η νυν επικεφαλής, η οποία μετά από 32 χρόνια παρουσίας στα δημοτικά έδρανα και μεγάλη εμπειρία διαθέτει και τον τρόπο της έχει να μην περνά απαρατήρητη στις συνεδριάσεις του Σώματος…

The post Οι εκλογές έρχονται, οι συμμαχίες «κυβερνησιμότητας» φεύγουν… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα