Μήνυμα του προέδρου του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου για τη Διεθνή Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, η οποία τιμάται το τρίτο Σάββατο του Αυγούστου κάθε χρόνου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Η Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας για τα Δικαιώματα των Ζώων (ISAR), μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει

στις ΗΠΑ, και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Αυγούστου (19 Αυγούστου 2023), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς.

Ο υπερπληθυσμός των κατοικίδιων ζώων αποτελεί κοινό ζήτημα ανησυχίας για τους οργανισμούς προστασίας των ζώων. Εκατομμύρια γάτες, σκυλιά, γατάκια και κουτάβια θανατώνονται κάθε χρόνο. Η ISAR τονίζει τη σημασία της στείρωσης ζώων για να τα αποτρέψει από την ανεπιθύμητη αναπαραγωγή.

Εμείς στον ΣΠΑΠ προτείνουμε την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, παρά να αγοράζουμε νέα, γιατί με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στο να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα. Ευαισθητοποιούμε φιλοζωικά τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα παιδιά μας».

The post Μήνυμα του προέδρου του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου για τη Διεθνή Ημέρα Αδέσποτων Ζώων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυμα, ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου, Διεθνή Ημέρα Αδέσποτων Ζώων,minyma, spap vlassi siomou, diethni imera adespoton zoon