Μικρασιατικές ιστορίες, αλλά και… άρωμα Γυναίκας σε δύο εκδηλώσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Δύο αξιόλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Κηφισιά, όπως ενημερώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημ. Βικέλας».

Η πρώτρη εκδήλωση αφορούσε στον ρόλο της Μικρασίας στην ιστορία του ελληνισμού και περιελάμβανε μικρασιατικές νοσταλγικές ιστορίες με αφηγήτρια την Ελένη Αρβελέρ, στην εκδήλωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών». Μίλησαν ο Θάνος Μαρκόπουλος, βυζαντινολόγος και ο Νίκος Κούκης, ιστορικός, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Μιμή Ντενίση,

Ακολούθησε μουσική παράσταση

με τη Βασιλική Καρακώστα.

Στη σκηνή και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την εκδήλωση για τη Μικρασία

Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάστηκε ετεροχρονισμένα στον Δήμο, λόγω της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στην αίθουσα Πολιτισμού «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος«, στο δημαρχείο της Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε η αφιερωματική μουσική βραδιά προς τιμήν της γυναίκας – μητέρας – αδελφής – γιαγιάς, αλλά και της γυναίκας φίλης, αφού προηγήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των αθώων θυμάτων της τραγωδίας.

Με μουσικό αφιέρωμα προς τις ψυχούλες που έφυγαν την «Άδεια μου αγκαλιά» σε στίχους Δ. Σαββόπουλου και μουσική Nick Cave, ξεκίνησε η βραδιά από τη γνωστή σοπράνο Κρίστυ Καθαρίου.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την εκδήλωση για τη Γυναίκα

The post Μικρασιατικές ιστορίες, αλλά και… άρωμα Γυναίκας σε δύο εκδηλώσεις στον Δήμο Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα