Μια γιορτή… φιλική για το περιβάλλον από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού στις 2/3

Σε μια γιορτή στη γειτονιά για να περάσουμε όμορφα κάνοντας μαζί μια στροφή στον τρόπο που φροντίζουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την incommon, το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 11.00-13.00 (Εμπορικό Κέντρο Holargos Center).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Μαθαίνουμε πώς να μετατρέπουμε τα υπολείμματα φαγητού και τα υπολείμματα της αυλής ή του κήπου μας σε εδαφοβελτιωτικό (λίπασμα) πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πώς μειώνουμε τα τροφοσκουπίδια που πάνε στη χωματερή συμβάλλοντας στο να έχουμε έναν πιο υγιή

πλανήτη! Ακόμη, ενημερωνόμαστε για τον καφέ κάδο που συναντάμε στις γειτονιές μας και τον ρόλο του στην προσπάθεια να δώσουμε νέα αξία στα βιοαπόβλητα που καθημερινά προκύπτουν στον χώρο μας μειώνοντας παράλληλα τους ρύπους».

Στο πλαίσιο της γιορτής θα διεξαχθεί δωρεάν πρακτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω καθώς και για ενήλικες, όπου θα δοθούν βασικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές κομποστοποίησης. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθούν μικροί καφέ κάδοι κουζίνας και μαγνητάκια ψυγείου ως χρήσιμα εργαλεία για την κομποστοποίηση στο σπίτι.

Θα διεξαχθούν δύο εργαστήρια, στις 11:30 και στις 12:30, στο Εμπορικό Κέντρο Holargos Center (Λεωφ. Περικλέους 56) – κεντρική είσοδος. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στα εργαστήρια, απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο [email protected].

The post Μια γιορτή… φιλική για το περιβάλλον από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού στις 2/3 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα