Με τον Θ. Αμπατζόγλου συναντήθηκε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω δήμων

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. και μελών του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω δήμων με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Από πλευράς του σσωματείου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν άμεσα τους συνταξιούχους όπως:

Η επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ.Η διάθεση ειδικών κλιματιζόμενων χώρων τις ημέρες του καύσωνα.Η αύξηση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας
διάθεση λεωφορείων για θαλάσσια μπάνια μέσω του Σωματείου.Η παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου για αύξηση γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής ώστε να μειωθεί η αναμονή για γιατρούς αλλά και για να γίνονται όλες οι εξετάσεις επί τόπου.Η άμεση στέγαση του Σωματείου (αίτημα το οποίο είχε γίνει αποδεχτό στο παρελθόν).Η παραχώρηση χώρου, όποτε χρειάζεται, για διεξαγωγή εκδηλώσεων (Γενικές Συνελεύσεις, συνεστιάσεις), καθώς επίσης και κάλυψη εξόδων για διάφορες εκδρομές κ.λπ.Η δωρεάν πρόσβαση στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Από την πλευρά του δημάρχου, όπως αναφέρει το Σωματείο, αφού άκουσε τα αιτήματα, καταρχήν τα θεώρησε σωστά και δεσμεύτηκε ότι με βάση τις δυνατότητες του Δήμου τα περισσότερα από αυτά θα προσπαθήσει να τα υλοποιήσει, όπως:

Την αύξηση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας.Τη διάθεση λεωφορείων για καλοκαιρινά μπάνια.Τις κλιματιζόμενες αίθουσες τις ημέρες του καύσωνα.Την παραχώρηση αίθουσας για τις εκδηλώσεις του Σωματείου.Όσον αφορά το χρόνιο αίτημα για την παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του Σωματείου, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθεί λύση.Τα ζητήματα του Κέντρου Υγείας ανέφερε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά του υπουργείου Υγείας.Τα ΚΑΠΗ θα επαναλειτουργήσουν όταν θα έρθει ανάλογη υγειονομική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.

Τέλος, για το θέμα της παρακράτησης των 0,20 ευρώ από τις συντάξεις, από τον ΕΦΚΑ, τα οποία θα έπρεπε να αποδοθούν στα Σωματεία Συνταξιούχων, ανέφερε ότι αυτά «παρανόμως δεν αποδίδονται» όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου.

The post Με τον Θ. Αμπατζόγλου συναντήθηκε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω δήμων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμπατζόγλου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου,abatzoglou, somateio syntaxiouchon ika amarousiou