Λαϊκή Συσπείρωση προς δήμαρχο Χαλανδρίου: Πάει πολύ να μας εγκαλείτε για θέματα εργαζομένων

Απάντηση στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, ο οποίος -με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- επέκρινε την αντιπολίτευση για τη στάση της στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Το να εγκαλεί ο δήμαρχος Χαλανδρίου τη Λαϊκή Συσπείρωση για θέματα που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων πάει πολύ!» σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας ότι «αφού όμως μίλησε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, θα λάβει την πρέπουσα απάντηση».

Και

η ανακοίνωση της παράταξης συνεχίζει ως εξής:

«Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 14/6/23 ο Σ. Ρούσσος έσπευσε να μας καταγγείλει γιατί δήθεν ζητήσαμε να μην δοθούν στους εργαζόμενους χρήματα που τα δικαιούνταν».

Ποια είναι η αλήθεια;

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται να λαμβάνουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και γάλατα τα οποία είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να τους παρέχει. Ειδικά το γάλα πρέπει να είναι καθημερινά στη διάθεσή τους ώστε να το καταναλώνουν.Ο Δήμος Χαλανδρίου δεν κατάφερε να τα προμηθευτεί και γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος, που είναι προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών.

Αντί να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτό γράφει ότι, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, δεν τελεσφόρησαν οι διαγωνισμοί. Όμως πόσο αντικειμενικό είναι το ότι οι διατάξεις των διαγωνισμών ήταν φωτογραφικές και έτσι οι εργαζόμενοι έμειναν χωρίς γάλα;

Άρα η ανικανότητα και όχι μόνο της διοίκησης άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους και έτσι κινήθηκε η μόνη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, να πάρουν δηλαδή σε χρήμα οι εργαζόμενοι την αξία του γάλατος.

Δύο φορές ήρθε το θέμα στο Δ.Σ. Χαλανδρίου:

Πρώτη στις 22/12/2021 με τίτλο: “Αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας που δεν έχουν χορηγηθεί στους εργαζόμενους του Δήμου μας ως προς την παροχή φρέσκου γάλατος”.            Δεύτερη στις  20/7/2022 με τίτλο: “Αποτίμηση σε χρήμα της παροχής φρέσκου γάλατος για τα διαστήματα που δεν έχει χορηγηθεί στους εργαζόμενους του Δήμου μας κατά τα έτη 2019, 2020 και 2021”.

Και τις δύο φορές ως Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίσαμε να δοθούν τα χρήματα. Επισημάναμε, όμως, ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον επειδή το γάλα πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά για να προστατεύει την υγεία των εργαζομένων.

Τα ίδια και χειρότερα γίνονται με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Στο επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο τρίτωσε το κακό. Ήρθε πάλι εισήγηση γιατί κάποιους λέει εργαζόμενους τους ξέχασαν! Όπως ήταν φυσικό οι διαμαρτυρίες μας ήταν έντονες προς τη διοίκηση, που τάχα μια πενταετία δεν μπορεί να φέρει εις πέρας μια δημοπρασία. Αιτιολογήσαμε επαρκώς την ψήφο μας ότι αποτελεί άρνηση να μας χρησιμοποιεί η διοίκηση ώστε να καλύπτει τα ανομήματά της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν και θα είναι στο πλάι των εργαζομένων και θα τους υποστηρίζει στον αγώνα τους για κάθε δικαίωμά τους».

Δεν κολλά η λάσπη στον ήλιο κ. δήμαρχε

Και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης καταλήγει:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι η “όποια αριστερά” όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του, αλλά αυτή που υποστηρίζει σθεναρά να έχουν οι εργαζόμενοι τα απαραίτητα ΜΑΠ, τα γάλατα, αυξήσεις στους μισθούς τους , να μην προσφεύγει ο δήμαρχος στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και να ζητάει πίσω δεδουλευμένα εργαζόμενων.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν παρούσα στη συνεδρίαση με τους τρεις δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει και έτσι έγινε απαρτία. Άρα το να αναφέρεται ο δήμαρχος σε προσπάθεια μερικών να μπλοκάρουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου είναι το λιγότερο συκοφαντία. Όπως γνωρίζει και ο δήμαρχος, τη συνέπεια της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν την έχει αμφισβητήσει ποτέ κανένας στο Χαλάνδρι, είτε φίλος είτε αντίπαλος.

Αφού όμως ο δήμαρχος «ήρξατο χειρών αδίκων» δικαιούμαστε να παρατηρήσουμε:

Τόση σπουδή να καταγγείλει την “όποια αριστερά” 30 μόλις λεπτά μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου; Πάλι καβάλα στο «μπλε κύμα» ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ;

Προφανώς δεν αρκούν οι ευχαριστίες στον κ. Πατούλη και στους υπουργούς της Ν.Δ., χρειάζεται και ένα μέτωπο απέναντι σε αυτούς που θα κάνουν 100% μαχητική αντιπολίτευση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, το ΚΚΕ δηλαδή και τη Λαϊκή Συσπείρωση».

The post Λαϊκή Συσπείρωση προς δήμαρχο Χαλανδρίου: Πάει πολύ να μας εγκαλείτε για θέματα εργαζομένων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα