Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης για τα Τέμπη: Και μετά… σιωπή;

Με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χορτάσαμε όλους τους περασμένους μήνες από αστραφτερά χαμόγελα, από χειραψίες και εναγκαλισμούς, από μεγάλα παχιά λόγια, από απλόχερες «ανιδιοτελείς» χειρονομίες. Χορτάσαμε γιορτές και φιέστες, φανταχτερές «πασαρέλες», αβρότητες και φλας.

Και έρχεται η στιγμή που η ζωή, η πραγματική ζωή, η ζωή η δύσκολη η καθημερινή,

κι όχι η πλαστική και φτιασιδωμένη που αποκαλύπτει ότι τελικά τα σοβαρά και τα μεγάλα βρίσκονται αλλού.

Η στιγμή αυτή που η οργή και η λύπη σκεπάζει τα πάντα. Και όλα και όλοι γίνονται ένα στόμα, μία γροθιά, ένα θέλω. Όχι ξανά, όχι πια.

Μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, με τους δεκάδες νεκρούς, ξαφνικά όλοι οι υποψήφιοι τοπικοί σωτήρες σώπασαν. Και τι να πούνε δηλαδή; Πως να δικαιολογήσουν την πολιτική των κομμάτων τους, οι υποψήφιοι της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;

Πώς να κάνουν δημόσιες σχέσεις όταν όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι ένοχοι για το φοβερό έγκλημα; Είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, είναι η πολιτική που στέλνει στα σκουπίδια τις λαϊκές ανάγκες αλλά εξυπηρετεί τα κέρδη των λίγων.

Πώς να συνεχίσουν να μοιράζουν χαμόγελα, όταν όλοι ξέρουν ότι εκπροσωπούν την κοινωνία της εκμετάλλευσης, της βίας και των εγκλημάτων. Γι’ αυτό και όλοι τώρα πασχίζουν να φορέσουν τη μάσκα του «ανεξάρτητου» και «ακομμάτιστου».

Ένα είναι σίγουρο, οι χιλιάδες που αυτές τις μέρες υψώνουν το ανάστημά τους, η νεολαία που βρίσκεται στο προσκήνιο και ζητάει τη ζωή που της στερούν, είναι που μπορεί να σαρώσει τα πάντα αν το πάρει απόφαση.

Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί το λαό της περιοχής, να κλιμακώσει τον αγώνα, για να μπουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο, για να μην υπάρξουν άλλα εγκλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους».

The post Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης για τα Τέμπη: Και μετά… σιωπή; appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τέμπη,laiki syspeirosi lykovrysis – pefkis, tebi