Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Ανάγκη και όχι εμπόρευμα η σύγχρονη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή

Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αγίας Παρασκευής με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλία Τσιμπουκάκη, και τους υποψήφιους και μέλη του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ Ανδρέα Γκιζιώτη (Δημοτικός Σύμβουλος) ,Μάριο Αξιώτη (πρόεδρο του συλλόγου Γονέων των Παιδικών Σταθμών), περιόδευσε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου συνομίλησε με το σύνολο του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού και τους ενημέρωσε για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημαίνοντας οτι η σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή για ολα τα παιδιά με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και η ταυτόχρονη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής

δράσης στο χώρο, είναι ανάγκη και όχι εμπόρευμα

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ολο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους, στηρίζοντας τις μάχες για το σύνολο των αιτημάτων τους. Πρώτα και κύρια για τις ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας τους κάθε χρόνο, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για την καταβολή των δεδουλευμένων και για την εφαρμογή μέτρων προστασίας της υγείας ασφάλειας τους (ΜΑΠ).

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους επαναλάβαμε την αντίθεση μας και την ανάγκη οργάνωσης των αγώνων στην πολιτική της επιβολής τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς και πληρωμής για άλλες κοινωνικές υπηρεσίες (ανταποδοτικότητα), των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση. Δηλαδή την πολιτική των κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε. για την τοπική διοίκηση που αποδέχονται, στηρίζουν και υπηρετούν οι εκπρόσωποι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε Δήμο και Περιφέρεια. .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

— Να εξασφαλίζεται δωρεάν από το κράτος για όλα τα παιδιά απο εξι μηνών , μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο, θέση σε δημόσια προσχολική δομή χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών

— Κανένα παιδί έξω από τους Σταθμούς.

— Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση και την ξεκούραση των παιδιών.

— Η σίτιση να γίνεται με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά, με το αναγκαίο προσωπικό, με ποιότητα και επάρκεια.

— Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους.

— Μόνιμο προσωπικό, σε κάθε θέση, με πλήρη απασχόληση και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε στήριξη των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Αγία Παρασκευή και στην Αττική καλούν οι υποψήφιοι αγωνιστές γονείς, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τους παιδικούς σταθμούς:

Αξιώτης Μάριος: Ιδιωτικός υπάλληλος. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής, Μέλος ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής)

Γρέγου Ειρήνη (Ρένα): Συνταξιούχος Δημοτική Υπάλληλος. Πρώην Εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής .

Καρασταμάτη Μαρία: Συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς, πρώην πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής

Κατσιώνη Γεωργία: Βρεφονηπιοκόμος εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ), Μέλος ΔΣ Συνδικάτου ΟΤΑ.

Γεωργίου Γιώργος εκπαιδευτικός ,μέλος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής

The post Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Ανάγκη και όχι εμπόρευμα η σύγχρονη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα