Κύκλος ενημέρωσης για το νερό του Αδριάνειου στο Χαλάνδρι

Ξεκινά το Σάββατο 11/11 ο κύκλος των τοπικών συναντήσεων όσων έχουν ενδιαφερθεί να χρησιμοποιούν νερό από το Αδριάνειο υδραγωγείο ή να συμμετέχουν στην Αδριάνεια Κοινότητα Χαλανδρίου. Συνολικά θα γίνουν τέσσερις τοπικές συναντήσεις για να καλυφθεί το σύνολο των περιοχών του Χαλανδρίου και των πάνω από 220 μέχρι στιγμής ενδιαφερομένων. Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν οι τεχνικές και διαχειριστικές λεπτομέρειες της διανομής νερού μέσω του υπόγειου δικτύου και μέσω των δημοτικών υδροφόρων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι με την ολοκλήρωση των τοπικών

συναντήσεων να έχουν δημιουργηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη βέλτιστη και εύρυθμη διανομή του νερού του Αδριάνειου σε όλες και όλους και σε κάθε περιοχή του Χαλανδρίου, αλλά και για τη συγκρότηση της Αδριάνειας Κοινότητας Χαλανδρίου.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις είναι οι εξής:

Συνοικισμός – Πολύδροσο: Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 18.00, 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Μαραθώνος 40).Αγ. Βαρβάρα – Κάτω Χαλάνδρι: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 18.00, 4ο Λύκειο Χαλανδρίου (Εθν. Αντιστάσεως 45 & Λευκάδος).Τούφα: Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 10.30, 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Ιωαννίνων & Ταϋγέτου).Πάτημα: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 18.00, 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Αντ. Τρίτση & Παπανικολάου).

Στο πλαίσιο του προγράμματος αστικής καινοτομίας Cultural HIDRANT του Δήμου Χαλανδρίου θα δημιουργηθεί το πρώτο στην Ευρώπη αστικό δίκτυο μη-πόσιμου νερού, που θα είναι προσβάσιμο και από νοικοκυριά. Το δίκτυο αυτό, που κατασκευάζεται υπό ευθύνη της ΕΥΔΑΠ, εταίρου του προγράμματος, θα έχει συνολικό μήκος 4 χλμ. και θα απλωθεί -σε αυτή τη φάση- σε δύο τμήματα, στις περιοχές του Συνοικισμού και της Αγ. Βαρβάρας. Η ανάπτυξη του δικτύου αυτού έχει πιλοτικό χαρακτήρα για την περαιτέρω και σε όλο το μήκος του Αδριάνειου αξιοποίηση του. Ένα σχέδιο για το οποίο υπάρχει ενεργή μελέτη ΟΧΕ της περιφέρειας Αττικής.

Οι κάτοικοι του Χαλανδρίου μπορούν να προμηθευτούν νερό από το Αδριάνειο είτε συνδεόμενοι απευθείας με το υπόγειο δίκτυο μη-πόσιμου νερού ή όσοι/ες βρίσκονται μακριά από αυτό μέσω δημοτικών υδροφόρων. Στην περίπτωση αυτή ο Δήμος Χαλανδρίου, θα καλύπτει το κόστος μεταφοράς και θα προμηθεύσει όσες/ους ενδιαφέρονται με τις απαραίτητες δεξαμενές αποθήκευσης του νερού.

Οι κάτοικοι Χαλανδρίου που ενδιαφέρονται να πάρουν νερό από το Αδριάνειο υδραγωγείο ή και να συμμετέχουν στην Αδριάνεια Κοινότητα Χαλανδρίου μπορούν να έρθει σε επαφή μέσω των [email protected]τηλ. 210 689 5831 – www.culturalhidrant.eu.

The post Κύκλος ενημέρωσης για το νερό του Αδριάνειου στο Χαλάνδρι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύκλος, Αδριάνειου, Χαλάνδρι,kyklos, adrianeiou, chalandri