Η Νέα Ιωνία τίμησε τα 80 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το Μπλόκο της Καλογρέζας, που σημαδεύτηκε από τη θυσία 22 ανθρώπων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Από την εκκλησία Ζωοδόχου Πηγή ξεκίνησε η λιτανεία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ιωνίας (διεύθυνση Δημήτρης Γκογκόσης) έως το μνημείο του Μπλόκου Καλογρέζας. Στο μνημείο των εκτελεσθέντων του Μπλόκου τελέσθηκε

η επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 22 παλικαριών που εκτελέστηκαν, παρουσία και της Χορωδίας του ΟΠΑΝ (διεύθυνση Βαγγέλης Σαραντίδης).

Στην εκδήλωση μνήμης η δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Λευκονοίκου Κύπρου, Ζήνα Λυσάνδρου – Παναγίδη, ενώ επίσης παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Καραμέρος, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ελένη Αυλωνίτου. Στην κατάθεση στεφάνων συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

The post Η Νέα Ιωνία τίμησε τα 80 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα