Ι. Λάλος: Καθοριστική η συμβολή μας στην ομόφωνη εισήγηση για μείωση των αντικειμενικών αξιών στον Δήμο μας

Έστω και στο παρά πέντε (δύο μόλις μέρες πριν την λήξη της σχετικής διορίας), στην έκτακτη συνεδρίαση της 18/01/2023, το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, με ομόφωνη απόφαση του, ενέκρινε το πρακτικό της Διαπαραξιακής Επιτροπής για τις αντικειμενικές αξίες, το οποίο πρότεινε:

Μείωση οριζόντια 12%-15% ανά δημοτική ενότητα Επανεξέταση των Αντικειμενικών Αξιών στις γραμμικές ζώνες λόγω ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, η οποία θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική

πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το αρ. πρ. 181692/ΕΞ/12-12-2022 έγγραφο ΥΠ.ΟΙΚ.

Ως μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, εκπροσωπώντας μαζί με την κ. Άννα Κουσουλού (πρώην διευθύντρια Δ.Ο.Υ.) τη Δημοτική Παράταξη Πεντέλη 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ και τον επικεφαλής – Υποψήφιο Δήμαρχο κ.
Άγγελο Παλαιοδήμο, καταθέσαμε πρόταση, τεκμηριωμένη με στοιχεία στη βάση των ιδιοτήτων μας και της τριακονταετούς εμπειρίας μας και εισηγηθήκαμε τη σχετική μείωση των αντικειμενικών αξιών, η οποία και τελικά ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση-γνώμη έχει βαρύνουσα σημασία τόσο για τους δημότες – κατοίκους του Δήμου Πεντέλης όσο και για το Δήμο μας καθαυτό, διότι λόγω των υφιστάμενων υψηλών τιμών των αντικειμενικών αξιών, αυξάνονται υπέρμετρα:

οι υποχρέωσεις των πολιτών για το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τον ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητωνκτισμάτων και στην αντιπαροχή, τον Φόρο Κληρονομιάς, Γονικής Παροχής και Δωρεάς ακινήτων, τον φόρο επί των Τεκμαρτών Ειισοδημάτων, τα Πολεοδομικά Πρόστιμα κατασκευής ή διατήρησης αυθαιρέτων και φυσικά πολλά κοινωνικά επιδόματα (π.χ. στεγαστικό επίδομα, κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ κτλ). το ύψος των απαιτούμενων κονδυλίων για την απόκτηση από το Δήμο δεσμευμένων πολεοδομικά χώρων με συνέπεια η πόλη να μην μπορεί να αποκτήσει τους απαραίτητους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για χρήση από τους δημότες.
Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την συγκεκριμένη απόφαση – γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, η οποία στηρίχθηκε στην πρωτοβουλία – πρόταση που είχε καταθέσει ο συνδυασμός ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, μέσω του επικεφαλής Άγγελου Παλαιοδήμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/11/2022.

Ιωάννης Λάλος Διακεκριμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο

The post Ι. Λάλος: Καθοριστική η συμβολή μας στην ομόφωνη εισήγηση για μείωση των αντικειμενικών αξιών στον Δήμο μας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λάλος, Καθοριστική, Δήμο,lalos, kathoristiki, dimo