Η δύναμη των γυναικών σε πρώτο πλάνο στην έκθεση «Captivity» που εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου

Η πολυεικαστική έκθεση «Captivity – Αιχμαλωσία» της Μερόπης Σταυρινού άνοιξε τις πύλες της το βράδυ του Σαββάτου 6 Μαΐου στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, αιχμαλωτίζοντας τη ματιά και την προσοχή εκατοντάδων επισκεπτών.

Οι εξαίρετες φωτογραφίες της Μερόπης Σταυρινού, εμπνευσμένες από την εξέγερση των γυναικών στο Ιράν, τον Σεπτέμβριο του 2022, αναδεικνύουν την καταπίεση και τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στο Ιράν, αλλά και σε όλο τον κόσμο, «από ένα σύστημα που φοβάται την ομορφιά, την έμπνευση, και τη δημιουργικότητά

τους», όπως σημειώνει η φωτογράφος.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των γυναικών από το Ιράν και το Αφγανιστάν που δέχτηκαν να μιλήσουν στη φωτογράφο για τη δημιουργία του βίντεο που προβάλλεται στον χώρο της έκθεσης και το οποίο οι παριστάμενοι/νες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Τους συντελεστές της έκθεσης και το κοινό καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας, ενώ η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη μετέφερε μήνυμα του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.

Για τον τρόπο που εμπνεύστηκε τις φωτογραφίες της μίλησε η δημιουργός Μερόπη Σταυρινού, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Χαλανδρίου για την υπέροχη φιλοξενία και αμέριστη στήριξη στην υλοποίηση της έκθεσης, ενώ υποστήριξε ότι καθοριστική ήταν η συμβολή των γυναικών από το Ιράν και το Αφγανιστάν, που, ξεπερνώντας τους φόβους τους, δέχτηκαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Διαβάστε αναλυτικά για την έκθεση CaptivityΛήψη

The post Η δύναμη των γυναικών σε πρώτο πλάνο στην έκθεση «Captivity» που εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα