Γαλάζιες… στροφές στην Περιφέρεια, γαλάζια παζάρια στην Αγία Παρασκευή

[email protected]

Θα υπέθετε κάποιος, εκ του αποτελέσματος, ότι μετά την περίπτωση του Κοεμτζή, το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής ίσως να είναι και το πιο ζημιάρικο που χορεύτηκε. Εάν, βέβαια, πιστέψουμε ότι ο ρυθμός των… 9/8 είναι αυτός που βάρυνε στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τη στήριξη από τον Γιώργο Πατούλη.

Γιατί κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι εάν θέλουμε να αναζητήσουμε τις αιτίες και όχι τις αφορμές στην πρόσφατη αλλαγή στάσης της Ν.Δ., θα πρέπει να πάμε πιο πίσω και να ανασύρουμε τους στίχους του Μάρκου Βαμβακάρη: «Ψηλά την κτίζεις τη φωλιά και θα λυγίσει

ο κλώνος και θα σου φύγει το πουλί και θα σου μείνει ο πόνος»…

***

Το σίγουρο είναι ότι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική με την πλήρη στήριξη της Ν.Δ. είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς. Έμπειρος αυτοδιοικητικός, πιστός στρατιώτης του γαλάζιου στρατοπέδου, με πολλές συμπάθειες. Άρα, μετά και την απόσυρση του Γ. Πατούλη από την… κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μάλλον η νίκη είναι εξασφαλισμένη από χέρι.

Όσο για τον Γ. Πατούλη, η επίσημη δήλωσή του, ότι αποσύρεται γιατί δεν σκοπεύει να δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα του, ελάχιστους έπεισε. Εξάλλου, δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που δοκίμασε τα όρια της «επίσημης» γραμμής, όπως για παράδειγμα το 2018 οπότε άφηνε να εννοηθεί ότι θα κατέβει για δήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη… Μάλλον κάτι άλλο βάρυνε στην απόφασή του, το οποίο ίσως μάθουμε τους επόμενους μήνες…

***

Εμείς, βέβαια, άλλο περιμένουμε να δούμε. Όπως το πόσοι από εκείνους που μέχρι χθες δήλωναν ότι είναι στο πλευρό του Γ. Πατούλη και έσπευδαν να χειροκροτήσουν κάθε κίνησή του, θα μείνουν πλάι του και την επόμενη μέρα.

Ήδη, δύο γαλάζιοι υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα προσέγγισαν το όλο θέμα από διαφορετική… οπτική. Η πρώην σύζυγος και υποψήφια δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη ανέβασε ανάρτηση με φωτογραφία όπου είναι αγκαλιά με τον Ν. Χαρδαλιά, σπεύδοντας να δηλώσει την πλήρη στήριξή της στο πρόσωπό του, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας προτίμησε μια φωτογραφία με τον «φίλο μου Γιώργο», χαρακτηρίζοντας ως δείγμα πολιτιστικής αξιοπιστίας την απόφασή του να αποσυρθεί από τις εκλογές.

***

Κι αν νομίζετε ότι ο Αύγουστος θα είναι «νεκρός» μήνας από άλλα πολιτικά παρασκήνια, γελιέστε. Στην Αγία Παρασκευή οι υποψήφιοι του γαλάζιου χώρου (και είναι πολλοί ζωή να ‘χουν) δεν σταματούν να ψάχνουν τη λύση που θα μαζέψει τις ψήφους του χώρου.

Έτσι, ένας εκ των γαλάζιων υποψηφίων ξεκίνησε κρούσεις σε ομογάλακτους συνυποψηφίους του, προκειμένου να ενωθούν και να διεκδικήσουν από κοινού τη δημαρχία, που σήμερα κατέχει ο επίσης γαλάζιος Βασίλης Ζορμπάς.

Ωστόσο, από την πρώτη συνάντηση φάνηκε ότι υπάρχουν εμπόδια, αφού θα πρέπει να βρεθεί ποιος θα είναι ο επικεφαλής του όποιου νέου σχήματος δημιουργηθεί. Και η επίκληση δημοσκοπήσεων, όταν αυτές δεν παρουσιάζονται στο τραπέζι, δεν βοηθούν στο να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Βέβαια, υπάρχουν και όσοι διαθέτουν πιο προχωρημένη φαντασία, πιστεύοντας ότι η πρωτοβουλία του γαλάζιου υποψηφίου έχει ως στόχο να αναδείξει το αδιέξοδο, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να δικαιολογήσει τη μεταπήδηση – έκπληξη που ετοιμάζει…

Λέτε;

The post Γαλάζιες… στροφές στην Περιφέρεια, γαλάζια παζάρια στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα