Εθελοντική αιμοδοσία στη Ν. Ιωνία διοργανώνει στις 13/5 ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης»

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» την Παρασκευή 13 Μαΐου στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας, από τις 09:15 έως τις 13:00.

Tο Δ.Σ. [κάνει έκκληση σε όλες και όλους τους αιμοδότες, σε όλες και όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για αίμα και τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία είναι πολύ λιγότερα, σχεδόν ανύπαρκτα , να συμμετέχουν και να ενισχύσουν την Tράπεζα Aίματος που διαθέτουμε και

να προπαγανδίσουν τη νέα εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 13/5/22».

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) των εθελοντών αιμοδοτών.

Απαραίτητα έγγραφα για την αιμοδοσία: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ και το ΑΜΚΑΓια τη διευκόλυνση της αιμοδοσίας και της προσέλευσης επικοινωνήστε και δηλώστε τη συμμετοχή σας για καλύτερο προγραμματισμό (Ντιάνα Λιάκου, 6944 797461, Θωμάς Καρανίκος 6977 019790).  

Τέλος, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Παρακαλούμε τους διευθυντές/-ντριες να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την αιμοδοσία. Υπενθυμίζουμε τα δικαιώματα του εθελοντή αιμοδότη: Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται με άδεια από την υπηρεσία στην οποία απασχολείται ο αιμοδότης δύο εργάσιμες ημέρες μετ’ αποδοχών, για το τρέχον ημερολογιακό έτος για τους μόνιμους και για όλο το έτος σύμβασης για τους αναπληρωτές). Καλούμε τους συναδέλφους, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που έχουν τα νοσοκομεία μας. Να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι, είτε στέλνοντας συγγενείς, φίλους, γονείς μαθητών κ.λπ, κι ας μην είναι εκπαιδευτικοί. Επισημαίνουμε ότι αν κάποιος συνάδελφος έρθει να δώσει αίμα και για κάποιο λόγο δεν του το επιτρέψει ο γιατρός, θεωρείται  ως εθελοντική συμμετοχή, μετρά στον αριθμό των εθελοντών και δικαιολογείται η ημέρα άδειας».

The post Εθελοντική αιμοδοσία στη Ν. Ιωνία διοργανώνει στις 13/5 ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα