Ενστάσεις, αντενστάσεις και εντάσεις για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Τελικώς δεν είναι μόνο ο Δήμος Πεντέλης στον Βόρειο Τομέα Αθηνών που αναμένει την απόφαση του Πρωτοδικείου για να γνωρίζει εάν θα πάει εκ νέου σε εκλογές. Και στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού εκτυλίσσεται ανάλογο… θρίλερ, με την παραταξη 8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη, με επικεφαλής τη Μαρία Σιώτου, να έχει ήδη καταθέσει ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου έχασε τη δεύτερη θέση

από την παράταξη του κ. Δημήτρη Οικονόμου (Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου Χολαργού) με διαφορά 20 ψήφων. Μάλιστα, η ένσταση της κ. Σιώτου προκάλεσε αντιδράσεις στην παράταξη του κ. Οικονόμου, ο οποίος να θυμίσουμε ότι τη δεύτερη Κυριακή έχασε από τον νυν δήμαρχο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,32% έναντι 55,68% του κ. Ηλία Αποστολόπουλου.

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την έσταση που κατέθεσε, η κ. Σιώτου αιτιολογεί την απόφασή της αναφέροντας: «Αποδεχθήκαμε το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά η άσβεστη ελπίδα των ψηφοφόρων μας λειτούργησε ως μοχλός πίεσης για εμάς, ώστε να κάνουμε χρήση των διατάξεων του νέου Νόμου και να αιτηθούμε επανακαμέτρησης». Ο επανέλεγχος των ψηφοδελτίων έγινε, τελικώς, στις 14/11/2023 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Σιώτου «συγκεντρώθηκαν αρκετά αξιόλογα ευρήματα και συγκεκριμένα τουλάχιστον 25 ψηφοδέλτια (σε σύνολο 72) που κρίνονται ως ικανά να επηρεάσουν το αποτέλεσμα υπέρ της παράταξής μας». Μάλιστα, κατηγορεί την παράταξη του κ. Οικονόμου ότι δημιούργησε «τεχνητή ένταση» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επανελέγχου των ψηφοδελτίων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της κ. Μ. Σιώτου:

Αιχμές Δ. Οικονόμου κατά της ένστασης της Μ. Σιώτου και αντένσταση

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου ανταπαντά ότι η κ. Σιώτου ήταν αυτή που «βρισκόταν σε συνεχή εκνευρισμό» κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, ενώ αποδίδει την επιλογή της να προχωρήσει σε ένσταση στο Εκλογοδικείο Αθηνών στην προσπάθειά της «αφενός να δικαιολογηθεί στους ψηφοφόρους της για την ακατανόητη πράξη της να μην στηρίξει την αλλαγή δημοτικής αρχής στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αφετέρου για να βιώσει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται στο προσκήνιο εξελίξεων οι οποίες δυστυχώς για εκείνην την ξεπέρασαν…». Να σημειωθεί ότι η παράταξη Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου Χολαργού προχώρησε σε αντένσταση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου:

«Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου μετά από αίτημα της κ. Σιώτου για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, συγκεντρωθήκαμε στο Πρωτοδικείο Αθηνών 30 άτομα από όλους τους συνδυασμούς προκειμένου να επανακαταμετρήσουμε τα ψηφοδέλτια της Πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλογών υπό την επίβλεψη οκτώ δικαστών και οκτώ δικαστικών υπαλλήλων.

Όλοι διαπιστώσαμε ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών τόσο οι εφορευτικές επιτροπές όσο και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα θέμα για αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος. Παρ’ όλα αυτά η κ. Σιώτου , η οποία σημειωτέον κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης βρισκόταν σε συνεχή εκνευρισμό λόγω της έλλειψης ακύρων ψηφοδελτίων, προχώρησε σε ένσταση στο εκλογοδικείο Αθηνών.

Το ερώτημα είναι γιατί κάνει ένσταση ενώ γνωρίζει το αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι διττή. Αφενός γιατί θέλει να δικαιολογηθεί στους ψηφοφόρους της για την ακατανόητη πράξη της να μην στηρίξει την αλλαγή δημοτικής αρχής στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αφετέρου για να βιώσει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται στο προσκήνιο εξελίξεων οι οποίες δυστυχώς για εκείνην την ξεπέρασαν…

Ο συνδυασμός μας “Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου Χολαργού” με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Οικονόμου προχωρά με αντένσταση στο εκλογοδικείο Αθηνών».

Μ. Σιώτου προς Δ. Οικονόμου: Δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας

Και το θέμα δεν έμεινε εκεί, αφού -με νέα ανάρτησή της η κ. Σιώτου σημειώνει ότι «με εξώδικα, bullying και ψεύδη προσπαθεί να διαχειριστεί τη μεγάλη του ήττα ο κ. Οικονόμου». Συνεχίζει δε κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να προκαταλάβει ακόμη και την ελληνική Δικαιοσύνη. Επίσης, η κ. Σιώτου μιλά για παρερμήνευση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξή της ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, προσθέτοντας ότι ο κ. Οικονόμου «εξακολουθεί να υπολογίζει τους ψηφοφόρους ως πρόβατα, που καθοδηγούνται».

Μάλιστα, η κ. Σιώτου, αφού συνιστά στον κ. Οικονόμου «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», συμπληρώνει σκωπτικά: «Είναι φανερό ότι ως παλαιός δημοτικός σύμβουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν το ρόλο (σ.σ. της μείζονος μειοψηφίας) και του φταίνε οι… άλλοι!».

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση της κ. Σιώτου στον κ. Οικονόμου:

The post Ενστάσεις, αντενστάσεις και εντάσεις για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα