Έναρξη προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «The Green City» σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πεντέλης

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης στους μαθητές, η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης διοργανώνουν πρόγραμμα σεμιναρίων ενημέρωσης για την ανακύκλωση «THE GREEN CITY», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σε δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η μείωση των απορριμμάτων μέσω της ακριβούς

πληροφόρησης της σχολικής κοινότητας στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης, με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) και στην κομποστοποίηση.

«Ως Δήμος έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανακύκλωση από την πρώτη στιγμή, ώστε να επιτύχουμε διπλό όφελος -μείωση κόστους διαχείρισης και προστασία του περιβάλλοντος. Κομβικό σημείο σε αυτό πιστεύουμε ότι είναι η συμμετοχή των παιδιών, των αυριανών πολιτών, καθώς η αλλαγή ξεκινά πάντα από τα σχολεία και γι’ αυτό εργαζόμαστε εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, σε πρώτη φάση, στα εξής τέσσερα σχολεία:

15/2 – 1ο Δημοτικό Μελισσίων22/2 – 2ο Δημοτικό Πεντέλης29/2 – 3ο Δημοτικό Μελισσίων7/3 – 1ο Δημοτικό Πεντέλης.

The post Έναρξη προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «The Green City» σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα