Ένα ερώτημα και μια ανακοίνωση των «Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου» για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 15ης Απριλίου

Ένα ερώτημα και μία ανακοίνωση ενόψει της προσεχούς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τετάρτη 15 Απριλίου, καταθέτει εκ μέρους της αριστερής ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης «Εκτός των Τειχών», ο αιρετός και ανακλητός εκπρόσωπός της Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

Το ερώτημα αφορά στην εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο του Δήμου, για το οποίο η Κίνηση ρωτά της δημοτική αρχή «σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί αναφορικά με την αντιμετώπιση της ασφάλειας της υγείας των εργαζόμενων

του Δήμου Αμαρουσίου από την πανδημία του κορωνοϊού και αν, όπως επιβάλλεται, σκοπεύει να υποβάλλει σε διαγνωστικούς ελέγχους όλες/όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που εργάζονταν στους ίδιους χώρους ή έρχονταν σε επαφή με τον νοσούντα συνάδελφό τους με στόχο την προστασία της υγείας αυτών και των οικογενειών τους».

Η ανακοίνωση των «Εκτός των Τειχών» αφορά το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 15ης Απριλίου, με θέμα «Αποδοχή ή μη της προτεινόμενης, ως κατωτέρω, ρύθμισης & υπογραφή ή μη, Ιδιωτικού Συμφωνητικού Ρύθμισης (Σύμβασης Αναδιάρθρωσης) της οφειλής, που απορρέει από την από 28.06.2005 Σύμβαση Δανείου,…».

Όπως υποστηρίζει η Κίνηση, «πρόκειται για την αποδοχή και συμμόρφωση με τις επιταγές των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών που ακολούθησαν και ακολουθούν όλες οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και όλες οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές του Αμαρουσίου από το 2010 έως τώρα».

Και η παράταξη συνεχίζει:

«Ύστερα λοιπόν από την επί 13 χρόνια διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου από τη δημοτική αρχή Πατούλη, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το φάντασμα της χρεοκοπίας του Δήμου Αμαρουσίου κάτω από το βάρος της εξυπηρέτησης των χρεών των δανείων της περιόδου της δημαρχίας Τζανίκου, αυτή τη φορά με έναν “αναγκαστικό” συμβιβασμό, που προήλθε ύστερα από τον εκβιασμό του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού της INTRUM, η οποία βρέθηκε κάτοχος του “κόκκινου δανείου”, ύψους περίπου 20.000.000 εκατ. ευρώ, που χρωστούσε ο Δήμος Αμαρουσίου στην Τράπεζα Πειραιώς.

»Πρόκειται ουσιαστικά για δάνειο που είχε συνάψει η ΔΕΑΔΑ (Δημ. Επιχ. Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου) το 2005 από τη Γενική Τράπεζα, το οποίο πέρασε κατόπιν στα χέρια της τράπεζας Πειραιώς (ως διαδόχου της Γενικής Τραπέζης) και στη συνέχεια πουλήθηκε, με βάση τις μνημονιακές ρυθμίσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της περιόδου 2010 – 2020, σε ξένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς-κοράκια της διεθνούς αγοράς, όπως η INTRUM, η οποία, με δικαστική απόφαση, υποχρεώνει τον Δήμο Αμαρουσίου σε έναν επώδυνο οικονομικό συμβιβασμό προκειμένου να μην προβεί σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Αμαρουσίου έναντι της εξυπηρέτησης των οφειλών του.

»Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν και παρουσιάζονται ως “μονόδρομος” και “κανονικότητα” στον άμοιρο Μαρουσιώτικο αλλά και στον Ελληνικό λαό, διότι αποτελούν τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών που ακολούθησαν και ακολουθούν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚΛΑΟΣΣΥΡΙΖΑ από το 2010 έως τώρα, αλλά και της προηγούμενης και τωρινής δημοτικών αρχών του Αμαρουσίου.

»Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και να το φωνάζουμε. Υπήρχε και υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας και των ΟΤΑ και δεν είναι άλλος από αυτόν της διαγραφής του χρέους της κεντρικής διοίκησης και των Δήμων, με έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε.

»Δυστυχώς τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις που μας επιβλήθηκαν, με την ανοχή και συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων δέκα χρόνων, είναι αυτά που καθορίζουν το εύρος της δικαιοδοσίας των ξένων χρηματοπιστωτικών οργανισμών που έχουν στα χέρια τους τη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να εκπλειστηριάζουν την περιουσία του Ελληνικού Λαού (δημόσια και ιδιωτική), ξεκινώντας αυτή τη φορά από τον Δήμο Αμαρουσίου.

»Λέμε ξεκάθαρα ένα ηχηρό ΟΧΙ σε αυτές τις πολιτικές, στους διαχειριστές τους και στις πολιτικές και  οικονομικές συμφωνίες που έχουν κάνει ή θα κάνουν στο πλαίσιο αυτό. Γι’ αυτό είμαστε αρνητικοί και στην υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της INTRUM διεκδικώντας τη διαγραφή του χρέους του Δήμου Αμαρουσίου και του δημόσιου χρέους εν γένει, διότι δεν το δημιούργησε ούτε ο Μαρουσιώτικος ούτε ο κι Ελληνικός λαός. Ας αναζητηθούν οι ευθύνες σε αυτούς που συνήψαν αυτά τα δάνεια και διαχειρίστηκαν αυτά τα χρήματα και ακόμα περισσότερο έκαναν τα πάντα για να τα φορτώσουν στις πλάτες των συνηθισμένων υποζυγίων δηλ. των εργαζόμενων και του λαού».

The post Ένα ερώτημα και μια ανακοίνωση των «Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου» για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 15ης Απριλίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα