Ελεύθερα οι Ρομά που ξάφριζαν σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία – Αποζημίωσαν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, σύμφωνα με το «Ελεύθερο Τύπο», με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργο Καλλιακμάνη να δηλώνει ότι «είναι τραγικό όλο αυτό. Αυτοί έκαναν αυτά που έκαναν, προσπάθησαν να ξεφύγουν, να χτυπήσουν τον αστυνομικό, κινδύνεψε κόσμος», αναφορικά με τη δράση της σπείρας.

«Αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη αλλά επειδή δεσμεύτηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις τρεις περιπτώσεις που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., αφέθηκαν ελεύθεροι. Επειδή δέχτηκαν

να αποζημιώσουν αυτούς τους ανθρώπους και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ο ανακριτής τούς άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους… Στον έναν ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος» είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τη σκληρή συμμορία διαρρηκτών.

Οι κάμερες ασφαλείας σε κεντρικές λεωφόρους και σπίτια δείχνουν τη δράση της συμμορίας σε διαμερίσματα στη Νέα Ερυθραία. Τα μέλη συμμορίας έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Κηφισιά, με αστυνομικούς να τους εγκλωβίζουν, να πυροβολούν ένα από τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους και στο τέλος να τους περνούν χειροπέδες.

Εκάλη: Πώς έγιναν οι συλλήψεις

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι πήγαν σε σπίτι στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στο σπίτι και αφαίρεσαν πολλά κοσμήματα. Κατά τη διαφυγή τους, όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν για έλεγχο. Ο οδηγός τότε επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ οι αστυνομικοί, που ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, ακολουθούσαν το όχημα των δραστών, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, μπήκε σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς. Το όχημα των δραστών συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ενώ αστυνομικός, που κατέβηκε από τη μηχανή του, ζήτησε από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών. Τότε, ένας αστυνομικός πυροβόλησε μια ρόδα του οχήματος, ενώ οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Πηγή: eleftherostypos.gr

The post Ελεύθερα οι Ρομά που ξάφριζαν σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία – Αποζημίωσαν τα θύματά τους appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελεύθερα, Ρομά, Εκάλη, Ερυθραία – Αποζημίωσαν,elefthera, roma, ekali, erythraia – apozimiosan