Είμαστε δυο, είμαστε τρεις… και θα γίνουμε λιγότεροι στον δεύτερο γύρο

[email protected]

Τελικώς οι πελάτες δεν ήρθαν στο στρωμένο εκλογικό τραπέζι της 8ης Οκτωβρίου, εκτοξεύοντας την αποχή σε Περιφέρεια Αττικής και Βόρειο Τομέα Αθηνών και όχι μόνο. Και βέβαια τα χειρότερα έπονται, καθώς όπου έχουμε δεύτερο γύρο, ιδιαίτερα εκεί που δεν θα υπάρχουν εκλογές για περιφερειάρχες (όπως στην Αττική),

η συμμετοχή αναμένεται να κατρακυλήσει περισσότερο…

Ανησυχεί κανείς; Έτσι ρωτάμε.

***

Από εκεί και πέρα, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα στηθούν εκ νέου κάλπες στους 8 από τους 12 Δήμους του Βόρειου Τομέα, όπου δεν είχαμε… πάπα. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα είναι τόσο ρευστά, οπότε δεν αποκλείεται να ζήσουμε αρκετά «θρίλερ». Οι μόνοι που δεν θα ταραχθούν είναι οι κάτοικοι σε Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Βριλήσσια και Μαρούσι, αφού κατάφεραν να ξεμπερδέψουν από την πρώτη Κυριακή.

Οι υπόλοιποι, ας πάρουν ποκ-κορν και ας βολευτούν στα καθίσματά τους…

***

Αν είναι, πάντως, να ξεχωρίσουμε μερικά από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της εκλογικής αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου, αυτά θα ήταν:

Η μεγάλη νίκη – ανατροπή του Γιάννη Μυλωνάκη (Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή), που μπαίνει πρώτος στην κούρσα του δεύτερου γύρου, έχοντας «πετάξει απέξω» τον νυν δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά.

Την «προσγείωση» του άλλοτε κραταιού δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου (Μαζί για την Πόλη μας), ο οποίος θα χρειαστεί δεύτερη Κυριακή για να ανανεώσει τη θητεία του.

Τη γυναικεία αναμέτρηση στον Δήμο Πεντέλης μεταξύ της νυν δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά (Συμπολιτεία) και της πρώην αντιδημάρχου της Νατάσσας Κοσμοπούλου (Μπορούμε Καλύτερα), αν και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επανακαταμέτρησης, καθώς η δεύτερη πέρασε τον τρίτο με μόλις 2 ψήφους.

Το «θρίλερ» μέχρι αργά τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι, με τον νυν δήμαρχο Σίμο Ρούσσο (Αντίσταση με τους Πολίτες) να μην αποφεύγει τελικώς τον δεύτερο γύρο απέναντι στην Κρίστη Αγαπητού (Αγαπάμε το Χαλάνδρι).

Τα εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης που πέτυχε η Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών (πλην Χαλανδρίου).

***

Παίρνουμε ανάσα, λοιπόν, κι ετοιμαζόμαστε για ακόμη έναν γύρο και όποιον πάρει η κάλπη…

The post Είμαστε δυο, είμαστε τρεις… και θα γίνουμε λιγότεροι στον δεύτερο γύρο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είμαστε,eimaste