Δράσεις που προωθούν τη φιλοζωία σε σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η 4η Απριλίου κάθε χρόνου τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, μια ημέρα αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας που αναζητούν ένα σπίτι και μια οικογένεια. Με αφορμή αυτήν, από φέτος, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας. Σε αυτό το πλαίσιο σε όλα τα σχολεία της χώρας πραγματοποιούνται δράσεις που προωθούν τη φιλοζωία.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης,

αρμόδιος μεταξύ άλλων και για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς Χαράλαμπος Καρανάσος βρέθηκε στο 2ο Λύκειο Πεύκης και στο Λύκειο Λυκόβρυσης, όπου πραγματοποιήθηκαν σχετικές δράσεις, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Λυκόβρυσης – Πεύκης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές για την υιοθεσία των αδέσποτων. Την εισήγηση παρουσίασε η πρόεδρος της SAVE Μαρία Λέγγα, η οποία μίλησε για τη διαδικασία των στειρώσεων, της υιοθεσίας και της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, ενώ κάλεσε τα παιδιά που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς να προτιμήσουν να προσφέρουν μια στέγη και φροντίδα σε ένα αδέσποτο.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η συνεργασία με τη SAVE έχει αποδώσει σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτή τη στιγμή ο αριθμός των αδέσποτων ζώων είναι περιορισμένος, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας: «Οι προσπάθειες, φυσικά, δεν σταματούν εκεί, αλλά υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση και συνεργασία, ώστε να προσφέρουμε στους τετράποδους φίλους μας το καλύτερο δυνατό».

Από την πλευρά του, στο μήνυμά του για τη σημερινή μέρα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφέρει: «Το πώς φερόμαστε και φροντίζουμε για τις ανάγκες των ζώων αποτελεί αντανάκλαση του ίδιου του πολιτισμού μας. Οι τετράποδοι φίλοι μάς χαρίζουν την αγάπη και τη συντροφιά τους χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα. Το ελάχιστο που οφείλουμε είναι να φροντίζουμε να βρουν μια οικογένεια που θα τους το ανταποδώσει. Σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις προστασίας ζώων πράττουμε το καλύτερο που μπορούμε. Συγχαρητήρια σε όλους για την πρωτοβουλία και θερμές ευχαριστίες στη SAVE και τα μέλη της για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη χάραξη μιας πολιτικής προώθησης της υιοθεσίας των αδέσποτων, ώστε να τα φροντίσουμε και να τα προστατέψουμε όπως πραγματικά τους αξίζει».

The post Δράσεις που προωθούν τη φιλοζωία σε σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δράσεις, Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης,draseis, dimou lykovrysis – pefkis