Επεισόδια μετά τις πορείες για την «μαύρη επέτειο» της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Τελευταία ενημέρωση: 20:27

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα στην οδό Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο, μετά το τέλος της πορείας στην οποία καλούσαν αντιεξουσιαστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 9η επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η απογευματινή πορεία της Αθήνας ξεκίνησε από τα Προπύλαια και αφού έστριψε στη Σταδίου κατευθύνθηκε προς τη Βουλή.

Στη συνέχεια κατέβηκε την Πανεπιστημίου και όσοι δεν κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του μετρό της Ομόνοιας, έστριψαν προς τα Εξάρχεια από την Εμμανουήλ Μπενάκη.

Λίγο πριν τις 20:00 άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα. Αντίστοιχες πορείες διοργανώθηκαν σε Ρέθυμνο, Βόλο, Λάρισα, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Καρδίτσα και Χανιά.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη με «βροχή» μόλοτοφ που ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της πορείας ενάντια στους αστυνομικούς στην Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης. Μια δεύτερη ομάδα αγνώστων βρίσκεται κοντά την πύλη της Οδοντιατρικής Σχολής που πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ενημέρωση: 18:54

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συγκέντρωση στην οποία καλούν αντιεξουσιαστές, αναρχικές συλλογικότητες αλλά και ομάδες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για την 9η επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου, αλλά και οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Πηγή: reader.gr

The post Επεισόδια μετά τις πορείες για την «μαύρη επέτειο» της δολοφονίας Γρηγορόπουλου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα