Δ. Παπαστεργίου: Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, συμμετείχε σήμερα στο 6th HAEE ENERGY TRANSITION SYMPOSIUM: «Looking ahead with optimism, beyond the Covid era», που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με τη συμμετοχή δεκάδων συνέδρων.

Συγκεκριμένα, εκπροσωπώντας την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, συμμετείχε διαδικτυακά στην ενότητα του συμποσίου με θέμα «Responding to Climate Change: The

Role of Local Government»

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ότι ο ρόλος των Δήμων θα είναι καθοριστικός τα επόμενα χρόνια όσον αφορά την υιοθέτηση κι εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Τα προηγούμενα χρόνια, όπως τόνισε, «υποβαθμίσαμε στο όνομα της ανάπτυξης την αξία και σημασία του περιβάλλοντος και τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτής της λανθασμένης επιλογής».

«Οι Δήμοι μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να γίνουν, μαζί με τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, αυτοί που θα κάνουν την αλλαγή. Αρκεί να συμμετέχουν ισότιμα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα. Ισότιμη συμμετοχή που αφορά τόσο στον σχεδιασμό των νέων πολιτικών, όσο και στην πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, που θα χρηματοδοτήσουν έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Διαβάστε την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ

The post Δ. Παπαστεργίου: Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαστεργίου,papastergiou