Ανανέωση και Συνεργασία για την πόλη μας: Στιγμές προσευχής και μνήμης

Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το τραγικό δυστύχημα στο σιδηρόδρομο στα Τέμπη που  πήρε στα σπλάγχνα του 57 αδικοχαμένες ψυχές στην αρχή της δημιουργίας της ζωής τους,  μιας ζωής γεμάτης όνειρα και στόχους που δεν πρόλαβαν να εκπληρωθούν.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ελέχθησαν και γράφτηκαν πολλά και προς κάθε κατεύθυνση. Αποδόθηκαν ευθύνες και ολιγωρίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ή καλύτερα σε αυτούς που το διεφθαρμένο σύστημα επέτρεψε! Όλοι αναμένουμε την κάθαρση, όπως στις αρχαίες τραγωδίες, όχι για να ξαναγυρίσουν στη ζωή οι νεανικές ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα,αυτό

είναι νομοτελειακά αδύνατον,αλλά για να αναπαυθούν από εκεί ψηλά που βρίσκονται και να δοθεί το μήνυμα της κάθαρσης και στους οικείους τους που τόσο αναπάντεχα τις έχασαν. Άλλωστε αυτό  είναι και το ορθόδοξο νόημα των μνημοσύνων!

Η χώρα μας, κατόπιν εορτής βέβαια, θρήνησε με γοερό τρόπο και με περισσό θυμό τις αδικοχαμένες αυτές νεανικές ψυχές. Δόθηκαν υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις προς κάθε κατεύθυνση πως “ποτέ πια τέτοιου είδους ατυχήματα”!!  Αλλά ο λαός μας δεν ξέχασε, όπως πολλοί νόμισαν ότι θα γίνει. Θυμάται και θα θυμάται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτό γιατί το δυστύχημα των Τεμπών αποκάλυψε σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της τη διαχρονική ¨σαπίλα ” του πολιτικού μας συστήματος, όσο κι αν θέλουμε να νομίζουμε πως είμαστε Ευρώπη! Είμαστε έτη φωτός μακριά!

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, θέλησε η παράταξή μας να αποτίσει στιγμές προσευχής και μνήμης με την ευκαιρία των μνημοσύνων που τελέστηκαν για τις ψυχές των νεκρών των Τεμπών και με την ευχή αυτό που είπε ο νεκρός πια μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας στο σταθμό της Λάρισας πριν την αναχώρησή της “πάμε…κι όπου βγεί” να γίνει εθνική αποτροπή σε όλες μας τις πράξεις και τις ενέργειές μας τόσο σαν πολίτες, όσο και σαν Έθνος γενικότερα!!

The post Ανανέωση και Συνεργασία για την πόλη μας: Στιγμές προσευχής και μνήμης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανανέωση, Συνεργασία, Στιγμές,ananeosi, synergasia, stigmes