«Save the Bee -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε η μεγάλη πρωτοβουλία «Save the Bee -The Parnitha Bee Project» αναδοχής μελισσιών από την TÜV AUSTRIA Hellas και τον όμιλο SANI/IKOS για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του προγράμματος το οποίο ανακοινώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης

(22/4) είναι η αντικατάσταση όλων των καταγεγραμμένων μελισσιών που χάθηκαν στις πυρκαγιές. Χάρη στο «Save the Bee – The Parnitha Bee Project», περίπου 235.000 στρέμματα γης στην Πάρνηθα θα επωφεληθούν από την επικονίαση, καθώς 1.500.000 μέλισσες θα γονιμοποιήσουν 19,4 δισεκατομμύρια λουλούδια, σε βάθος τριετίας. Την εξασφάλιση τροφής, αλλά και την καθημερινή φροντίδα και συντήρηση των μελισσιών αναλαμβάνουν οι ανάδοχοι του προγράμματος, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες μελισσοκόμους του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Βee for Planet.

Την ευκαιρία να ενημερωθεί από κοντά για το πρόγραμμα και τα οφέλη του στη βιοποικιλότητα της Πάρνηθας είχε η αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία ξεναγήθηκε στα τρία κομβικά σημεία τοποθέτησης των μελισσιών, στους Θρακομακεδόνες, τη Φυλή και τη Βαρυμπόμπη, ενώ ενημερώθηκε για τα στάδια επίβλεψης, καταγραφής και μελέτης του προγράμματος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η Περιφέρεια Αττικής συγχαίρει τη σημαντική πρωτοβουλία “Save the Bee” για την Πάρνηθα στέλνοντας παράλληλα ένα σπουδαίο μήνυμα ευαισθητοποίησης και κυρίως δράσης για την αποκατάσταση, αλλά και την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων, του πλανήτη και την ευημερία των ανθρώπων» σημείωσε η Λ. Κεφαλογιάννη που από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια.

The post «Save the Bee -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Save, Bee -The Parnitha Bee Project, Περιφέρειας Αττικής,Save, Bee -The Parnitha Bee Project, perifereias attikis