29 Οκτωβρίου γιορτή – Αγία Αναστασία Ρωμαία: Τα φριχτά βασανιστήρια και ο συγκλονιστικός βίος

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΗ: Τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας γιορτάζει αύριο Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 η Εκκλησία μας. Η Άγια Αναστασία κατήγετο από τη Ρώμη, έζησε δε κατά τους χρόνους του αιμοβόρου και χριστιανομάχου Δεκίου το 250 περίπου μ.Χ. Δεν έχανε τον καιρό της η Αναστασία στα μάταια και πρόσκαιρα Αυτή προσπαθούσε να στολίσει την ψυχή της με αρετές, για να αρέσει στο Χριστό. Όταν έγινε είκοσι ετών, αυτή η σεβαστή κόρη, απαρνήθηκε

γονείς και συγγενείς, Μίσησε τον πλούτο και την δόξα. Εγκατέλειψε και όλες τις κοσμικές απολαύσεις και επήγε να ζήση μέσα σε Παρθενώνα. Την εποχή εκείνη δεν είχαν δημιουργηθεί ακόμη τα Μοναστήρια. Γι αυτό πολλές νέες, που ήθελαν να αφιερωθούν στο Θεό, ζούσαν όλες μαζί σε ένα σπίτι μέσα εις τας πόλεις. Εκεί ασχολούνταν με την λατρεία του Θεού και με την διάδοση της χριστιανικής πίστεως στους ειδωλολάτρες και στους εβραίους.

Το άρθρο 29 Οκτωβρίου γιορτή – Αγία Αναστασία Ρωμαία: Τα φριχτά βασανιστήρια και ο συγκλονιστικός βίος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα