Παράπαιε η σύζυγος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Δική σου, Ίνγκεμποργκ» έγραψε σε στεφάνι σε σχήμα καρδιάς - Ηχηρή απουσία Μέρκελ

18:56 5/1/2024 - Πηγή: Eirinika

Στο κρατίδιο της Βάδης Βυτεμβέργης, στην πόλη Όφενμπουργκ της νοτιοδυτικής Γερμανίας, τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 5/1, η κηδεία του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Γερμανίας και υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, επιφανείς πολιτικοί φίλοι του CDU/CSU αλλά και αντίπαλοι έδωσαν το παρών για το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα.

φωτό: @Friedrich Merz

Η επί 55 χρόνια σύζυγός του, είχε τοποθετήσει μπροστά από το λιτό του ξύλινο φέρετρο το οποίο ήταν καλυμμένο

με τη σημαία της Γερμανίας, ένα στεφάνι σε σχήμα καρδιάς. Αυτό ήταν το στεφάνι της συζύγου του στο οποίο είχε γράψει «Δική σου, Ίνγκεμποργκ».

Συντετριμμένη και υποβασταζόμενη, παρίστατο στην τελετή στον καθεδρικό προτεσταντικό ναό του Όφενμπουργκ.

φωτό: @CDU_BW

Ο ηγέτης του CDU Φρίντιρχ Μερζ, ο Manuel Hagel, ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann, ο δήμαρχος του Όφενμπουργκ Marco Steffens και η μεγαλύτερη κόρη του Σόιμπλε, Christine Strobl ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσουν επικήδειο λόγο. 

Ο Μερτς έπλεξε το εγκώμιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς, στον επικήδειο λόγο του για τον θανόντα ανέφερε: «Τον συνοδεύουμε στη στερνή του κατοικία με αγάπη, φιλία και σίγουρα όλοι μας με απεριόριστο σεβασμό. Πόσα κατάφερε στη ζωή του! Τι πολιτικός βίος!».

 

„Wir begleiten Wolfgang #Schäuble heute gemeinsam auf seinem letzten irdischen Weg. Wir begleiten ihn in Liebe, in Freundschaft und ganz sicher wir alle zusammen in grenzenlosem Respekt. Was für eine Lebensleistung. Was für ein politisches Leben.“ (tm) pic.twitter.com/omZD6LIIJv

— Friedrich Merz (@_FriedrichMerz) January 5, 2024

 

Ηχηρή η απουσία της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας.

Εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός πως στην κηδεία του "πολιτικού μέντορά της" Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν παραβρέθηκε η Άνκελα Μέρκελ. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το γραφείο της, η πολιτικός, θα είναι παρούσα μόνο στην τελετή που θα γίνει στη μνήμη του στις 22 Ιανουαρίου στο Βερολίνο. 

Διαβάστε ακόμη: Έφυγε από τη ζωή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Ο άνθρωπος που λατρέψαμε να μισούμε κατά την οικονομική κρίση (φωτό - βίντεο)

ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΗΔΕΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα