Ξεκίνησε τα ξημερώματα η κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Εκεχειρία τεσσάρων ημερών ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής (24/11) ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Το απόγευμα αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες και για την απελευθέρωση των Ισραηλίνων ομήρων, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές.

Η «ανθρωπιστική παύση» των στρατιωτικών επιχειρήσεων, που συμφωνήθηκε σε διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ,

καταγράφεται την 49η ημέρα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς.

Στην πρώτη απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς που κρατούνται στη Γάζα, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα, 13 γυναίκες και παιδιά θα απελευθερωθούν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ-Ανσαρί.

Οι όμηροι θα εισέλθουν στο Ισραήλ σε δύο τοποθεσίες, το συνοριακό πέρασμα Nitzana με την Αίγυπτο και απευθείας μέσω του περάσματος Kerem Shalom από τη Γάζα, γνωστοποίησε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Μόλις επιστρέψουν στο ισραηλινό έδαφος, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν με ελικόπτερο σε δύο νοσοκομεία κοντά στο Τελ Αβίβ.

Την ίδια ώρα συνολικά 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν ως μέρος της συμφωνίας.

Ο χρόνος της απελευθέρωσης ήταν ασαφής, αλλά σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχος οι κρατούμενοι δεν θα απελευθερωθούν έως ότου οι όμηροι από τη Γάζα επιστρέψουν στα χέρια των Ισραηλινών.

#κατάπαυση_πυρός #όμηροι #Γάζα
Keywords
Αναζητήσεις
xekinise-ta-ximeromata-i-katapafsi-pyros-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα