Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων απ'τη Ρωσία

16:23 8/2/2023 - Πηγή: Reporter

Νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος «μελών της στρατιωτικής ελίτ της Ρωσίας και της ελίτ του Κρεμλίνου» ανακοίνωσε σήμερα (8/2) η Βρετανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις κυρώσεις συμπεριλαμβάνονται και έξι οντότητες που παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο των κυρώσεων βρίσκονται επίσης οκτώ πρόσωπα και μία οντότητα που συνδέεται με χρηματοοικονομικά δίκτυα που βοηθούν στη «διατήρηση πλούτου και ισχύος μεταξύ μελών της ελίτ του Κρεμλίνου», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

«Η

Ουκρανία έχει δείξει στον Πούτιν ότι δεν θα καμφθεί υπό την τυραννική του εισβολή. Εκείνος απάντησε με το χτυπά αδιακρίτως περιοχές αμάχων και κρίσιμης σημασίας εθνικές υποδομές σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι σε ανακοίνωση.

«Δεν μπορούσε να τον αφήσουμε να επιτύχει. Πρέπει να αυξήσουμε τη στήριξή μας». Η Βρετανία έχει επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.300 πρόσωπα και οντότητες στη Ρωσία κατά τον περασμένο χρόνο.

ΒρετανίαΡωσίαΚΥΡΩΣΕΙΣπρόσωπαπόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα