Βρετανία: Μπορεί να μεταμορφωθεί σε crypto-hub με πρωτοβουλίες του Σούνακ;

Μεγάλες προσδοκίες για τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, έχουν οι εταιρείες εξόρυξης και διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, αφού θεωρούν ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας θα μπορούσε να δώσει νέα δυναμική στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο CNBC, ο Σούνακ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, έχει στα χέρια του μια «λίστα εργασιών» για να αποκαταστήσει

το οικονομικό χάος που προκάλεσε η προκάτοχός του Λιζ Τρας.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι επιτέλους έχουμε κάποιον λογικό ένοικο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αφού η αλαζονεία και η ανικανότητα της Λιζ Τρας και του [πρώην υπουργού Οικονομικών] Κουάσι Κουαρτένγκ λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε κατάρρευση τη βρετανική οικονομία», επισμαίνει ο Christian Faes, συνιδρυτής της start-up LendInvest που παρέχει υπηρεσίες ψηφιακού δανεισμού.

«Ο Ρίσι βλέπει την ευκαιρία και τις δυνατότητες που έχει η αγορά κρυπτονομισμάτων και θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει ηγετική θέση στον τομέα», εκτιμά ο Faes.

Ο Σούνακ, πρώην αναλυτής της Goldman Sachs, επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί θετικά για τα κρυπτονομίσματα. Ως αρμόδιος υπουργός για τα οικονομικά της Βρετανίας, ανέλυσε τον Απρίλιο ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για να γίνει η χώρα παγκόσμιο hub των ψηφιακών νομισμάτων. Μεταξύ άλλων, προβλεπόταν η υπαγωγή των stablecoins σε ρυθμιστικούς κανόνες και να πειστεί το Βασιλικό Νομισματοκοπείο να λανσάρει ένα NFT.

Τι θα μπορούσε να κάνει ο Σούνακ

Όπως διαβάζουμε στο CNBC, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα μπορούσε να ευθυγραμμίσει τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για τα crypto, στον βηματισμό που έχει θέσει ο Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο ίδιος θα μπορούσε να παροτρύνει την Τράπεζα της Αγγλίας να εξετάσει τη δημιουργία ενός δικού της ψηφιακού νομίσματος.

Τον Απρίλιο του 2021, το οικονομικό επιτελείο του Σούνακ σύστησε μια ομάδα εργασίας από κοινού με τη βρετανική κεντρική τράπεζα εξετάζοντας τις παραμέτρους ενός token που θα αναγνωρίζεται ως ισοδύναμο με τη βρετανική λίρα. «Μπορεί πλέον να δούμε να επισπεύδονται οι πρωτοβουλίες για αυτές τις προτάσεις - είναι ένα θέμα που πρέπει να παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες», δήλωσε στο CNBC ο Varun Paul, διευθυντής υποδομών αγοράς στην εταιρεία λογισμικού κρυπτονομισμάτων Fireblocks.

κρυπτονομίσματαΒρετανίαΡίσι ΣουνάκΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα