Βορίδης: Φέρνουμε διάταξη για την επιστολική ψήφο

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το όριο 5% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, αλλά και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και την ψήφο των αποδήμων, μίλησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι «στο πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έγιναν 1.060 προσλήψεις και από αυτές μικρός αριθμός ήταν προγραμματισμένος να ασχοληθεί στον θεσμό». Παράλληλα, σημείωσε ότι τα πανεπιστήμια έχουν αυτονομία,

τονίζοντας ότι εκείνος ο μηχανισμός που μπήκε για να έχουμε μια ουσιαστική αξιολόγηση ήταν η αξιολόγηση που συνδέθηκε με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και την ψήφο των αποδήμων, απάντησε πως δεν ξέρει τι σκέφτεται το συγκεκριμένο κόμμα και υπενθύμισε πως οι περιορισμοί στους απόδημους να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους μείωσε πολύ τη συμμετοχή. ενώ στη συνέχεια προανήγγειλε διάταξη για την επιστολική ψήφο.

Σε ό,τι αφορά το όριο 5% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, ξεκαθάρισε πως στην κυβέρνηση δεν έχει συζητηθεί κάτι σχετικό και διερωτήθηκε για ποιον λόγο ανοίγει αυτή τη στιγμή μια τέτοια συζήτηση. Είπε πως χρειάζεται να εφαρμοστούν με προσοχή τα σχέδια δράσης για το επιτελικό κράτος. Στη συνέχεια, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός προσδιόρισε το εύρος των διαφορών που είναι προς επίλυση με την Τουρκία.

«Η επιστολική ψήφος είναι μια πρόσθετη δυνατότητα», τόνισε και συνέχεισε: «θα φέρει το υπουργείο Εσωτερικών σχετική διάταξη. Συμφωνούμε στρατηγικά αλλά τεχνικά πρέπει να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα της διαδικασίας, να εξασφαλίσουμε την ταυτοποίηση του ψηφοφόρου, έχουμε μια σειρά από ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου».

Σχετικά με τα φαινόμενα «αρρυθμιών» στην κυβέρνηση, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε: «Χρειάζεται να εφαρμόσουμε με πολύ προσοχή αυτά τα οποία ορίζονται στο νόμο για το επιτελικό κράτος. Εάν κάποιος εφαρμόσει τα όσα ορίζει το επιτελικό κράτος για τα σχέδια δράσης τότε θα δείτε ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως αρρυθμία. Γιατί τα σχέδια δράσης όλες τις πιθανές σκέψεις που έχουν οι κύριοι υπουργοί μπορούν να τα συμπεριλάβουν απλώς χρειάζεται μια διεργασία. Επίσης αν θεωρούν ότι στα σχέδια δράσης υπάρχει κάτι το οποίο δεν είναι ρεαλιστικόκαι πρέπει να αναθεωρηθεί έχουν τη δυνατότητα να το αναθεωρήσουν.

Ο τρόπος με τον οποίο συντονιζόμαστε είναι τα σχέδια δράσης τα οποία από τη μια μεριά ο φορέας της υλοποίησης τους είναι το υπουργείο και από την άλλη μεριά ο συντονιστικός ρόλος της γραμματείας συντονισμού παρακολουθεί αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα, τη ροή και την εκτέλεσή. Επομένως η απάντηση εδώ όχι δεν είναι να αποστούμε από τα όσα ορίζει το επιτελικό κράτος αντιθέτως είναι να εφαρμόσουμε πιστά αυτά ταοποία ορίζει ο νόμος για το επιτελικό κράτος».

ΒορίδηςεκλογέςΠανεπιστήμια αστυνομία
Keywords
Τυχαία Θέματα