Τσακαλώτος: Ο Κασσελάκης δεν είναι αριστερός-«Επίθεση» σε Πολάκη και Τσίπρα

Την άποψη ότι οι θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στο ΚΟΝΤRA, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι ανησυχεί για την πορεία του κόμματος καθώς βλέπει «απομάκρυνση από τις παραδοσιακές θέσεις».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «φάνηκε από τη δημοσκόπηση της GPO ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως αριστερό».

«Οι

θέσεις του κ. Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς», υποστήριξε.

Ερωτηθείς για το εάν ετοιμάζει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως σε δύσκολες στιγμές με όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στη Γάζα, χρειάζεται ηρεμία.

«Δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα. Αυτό που θα κριθεί είναι εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά», είπε.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο όπως η μείωση του χρόνου εργασίας και επανέλαβε ότι οι θέσεις του κ. Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς.

Πάντως, αναγνώρισε πως ο κ. Κασσελάκης έχει νομιμοποιημένη θέση και ότι δεν ακούει στα σοβαρά τα περί καθαίρεσής του.

«Όταν βάζεις συντονιστή τον Πολάκη δεν στέλνεις σήμα για ενότητα»

Επίσης δήλωσε πως στελέχη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία ενώ επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη.

Οι επόμενες εβδομάδες θα κρίνουν την ενότητα του κόμματος, είπε, προσθέτοντας πως δεν είμαι αισιόδοξος και ότι ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών όπως οι Τζουμάκας και Φίλης. Χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη ως τον πιο επιθετικό όλα αυτά τα χρόνια και ότι «όταν τον βάζεις συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα».

«Μέρος του τραύματος που βιώνει το κόμμα ο Τσίπρας»

Ακόμα, επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως είναι μέρος του τραύματος που βιώνει το κόμμα, και ότι αν ήταν στη θέση του θα έλεγε προεκλογικά τα εξής:

«Πρώτον, ότι δεν υποστηρίζω κανέναν, δεύτερον ότι δεν πρέπει κανείς να λέει ότι τον στηρίζω και τρίτον ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι με υπονομεύει».

ΤσακαλώτοςΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣΥΡΙΖΑΠολάκηςΤσίπρας
Keywords
Αναζητήσεις
tsakalotos-o-kasselakis-den-einai-aristeros-epithesi-se-polaki-kai-tsipra.htm
Τυχαία Θέματα