Τραμπ: H απαγόρευση του TikTok θα ενδυνάμωνε τη Meta

Ο υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη Δευτέρα (11/3) ανησυχίες σχετικά με τις προσπάθειες απαγόρευσης της κινεζικής εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι αυτό θα ενισχύσει την πλατφόρμα του Facebook.

«Χωρίς το TikTok, μπορείτε να κάνετε το Facebook «μεγαλύτερο», παρόλο που θεωρώ ότι το Facebook

είναι εχθρός του λαού», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος ήταν πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μεταξύ 2017 και 2021, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στην εκπομπή "Squawk Box" του CNBC.

Αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες του σχετικά με την εθνική ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων μέσω του TikTok, ο Τραμπ δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλά καλά και πολλά κακά» με την πλατφόρμα.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο TikTok που το αγαπούν, και...υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στο TikTok που θα τρελαθούν χωρίς αυτό», δήλωσε ο Trump.

Ο Τραμπ λέει ότι η απαγόρευση του TikTok θα ενδυνάμωνε τη Meta, κατηγορώντας το Facebook ότι είναι «εχθρός του λαού».

Να σημειωθεί, πως 2020, η κυβέρνηση Τραμπ προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών στις ΗΠΑ λόγω αυτών των ανησυχιών.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ διέταξε την ByteDance να αποσύρει το TikTok εντός 90 ημερών.

Αυτή η προσπάθεια, η οποία σε κάποιο σημείο είδε να υποβάλλεται προσφορά για την επιχείρηση της TikTok στις ΗΠΑ, επίσης δεν καρποφόρησε ποτέ.

#Τραμπ #Meta #FACEBOOK #Ρεπουμπλικανοί #tik_tok
Keywords
Αναζητήσεις
trab-h-apagorefsi-tou-tiktok-tha-endynamone-ti-meta.htm
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, TikTok, Meta,trab, TikTok, Meta