Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών για 92 μετανάστες: Να είστε πιο πολιτισμένοι

Προκλητικός εμφανίζεται ο Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί σχετικά με την υπόθεση των 92 γυμνών μεταναστών σε νησίδα του Έβρου.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, κατηγορεί την Ελλάδα για τις εικόνες σκληρότητας, λέγοντας ότι προσπαθεί να την αποδώσει στην Τουρκία.

«Καθώς δεν

μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία. Αφιερώστε τον χρόνο σας για να σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι σε χειραγωγήσεις και ανεντιμότητα! Ελάτε, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων της Frontex διαπιστώθηκε ότι οι 92 μετανάστες προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί, ενώ κάποιοι κατάγονται από την Συρία και το Πακιστάν.

Όλες οι ανάγκες ένδυσης–σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές. Οι μετανάστες βρίσκονται στο Τμήμα Αστυνομικής Φύλαξης Φερών κι στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την ταυτοποίησή τους.

μετανάστεςΈβροςΤΟΥΡΚΙΑΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα