Το... παράπονο Ερντογάν για τον Μητσοτάκη και τις αμερικανικές βάσεις

20:22 8/6/2022 - Πηγή: Reporter

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τα... παράπονά του για την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Παρά το γεγονός ότι είπε να μην αφήσουμε άλλους να μπουν ανάμεσά μας στη συνάντηση που είχε μαζί μου, έκανε ομιλίες κατά της Τουρκίας σαν να μην με είχε συναντήσει με τις δηλώσεις που έκανε στο Κογκρέσο 2 εβδομάδες αργότερα. Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε ναι σε μια πολιτική που στερείται

προσωπικότητας», είπε ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας στην οποία υπέγραψαν εμπορικές και διακρατικές συμφωνίες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις αμερικάνικες βάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια, λέγοντας πως «δεν θα αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα», δίχως ωστόσο να διευκρινίσει αν εννοεί ότι οι βάσεις αυτές απειλούν τη χώρα του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει στις Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.

Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στον Νικολάς Μαδούρο ότι ο ίδιος και η Τουρκία είναι αντίθετοι στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις, εναντίον της Βενεζουέλας, την οποία χαρακτήρισε ως «τον πιο σημαντικό συνεργάτη στη Νότια Αμερική».

ΕρντογάνΜητσοτακηςΒΑΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα