Το λιμάνι Salalah μειώνει τις εκπομπές άνθρακα με νέους γερανούς

Το λιμάνι Salalah στο Ομάν παρήγγειλε νέους γερανούς RTG από τον κινεζικό κατασκευαστή Shanghai Zhenhua Heavy Industries Company (ZPMC) για να επεκτείνει τις δραστηριότητες και να βελτιώσει τη μετακίνηση φορτίου εντός του τερματικού σταθμού.

Επιπλέον, το λιμάνι επενδύει στον εξοπλισμό του με τρεις νέους κινητούς λιμενικούς γερανούς από τη γερμανοελβετική εταιρεία Liebherr.

Οι λιμενικοί γερανοί αναμένεται να φτάσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022

και να βελτιώσουν τις γενικές δυνατότητες διακίνησης φορτίου στο λιμάνι της Salalah.

Λειτουργώντας από το 1998, το λιμάνι έχει εν μέρει και διαχειρίζεται η APM Terminals, ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στη μεγάλη ναυτιλιακή λωρίδα Ανατολής-Δύσης και θεωρείται ως το καλύτερο λιμάνι της περιοχής για πρόσβαση στη Μέση Ανατολή, την Ινδική υποήπειρο και την Ανατολική Αφρική.

Το λιμάνι της Salalah αποτελείται από έναν τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων με επτά θέσεις ελλιμενισμού βυθίσματος έως και 18 μέτρων και έναν γενικό τερματικό σταθμό φορτίου δώδεκα θέσεων βυθίσματος έως και 16 μέτρων, με υποδομή για τη διαχείριση μεγάλων πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και φορτίου χύδην, ανεφοδιασμό και αποθήκευση.

ΛΙΜΑΝΙ SALALAHεκπομπές άνθρακαΝΕΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙΟμάν
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα