Το καλύτερο και τα χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο

Έρευνα της γερμανικής AirHelp αναδεικνύει τα χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο.

Για την κατάρτιση της λίστας λαμβάνονται υπόψιν βασικά τρία κριτήρια:

Σύμφωνα με το Business Insider αυτά είναι η συνέπεια στις πτήσεις και τις υπηρεσίες αεροδρομίου (60% της βαθμολογίας), η ποιότητα των υπηρεσιών (20%), το φαγητό, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα (20%) μέσα στους χώρους αναμονής.

Ως το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου αναδείχθηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κατάρ,

αποσπώντας βαθμολογία 8,39/10. Από την άλλη πλευρά, βάσει των εμπειριών που συλλέχθηκαν από επισκέπτες, αυτά είναι τα δέκα χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο:

10. Gatwick (Λονδίνο, Βρετανία)

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Βρετανία και πολλοί επισκέπτες διαμαρτύρονται ότι έχει υπερβολικά πολύ κόσμο, αλλά και θόρυβο.

9. Billy Bishop (Τορόντο, Καναδάς)

Το ένατο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Καναδά εξυπηρέτησε 282.000 επιβάτες το 2021. Βρίσκεται ψηλά στην λίστα με τα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου κατά την AirHelp, αν και έχει αρκετά καλές κριτικές στην Skytrax.

8. Πόρτο (Πόρτο, Πορτογαλία)

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Πορτογαλίας εξυπηρέτησε τουλάχιστον 13 εκατ. άτομα το 2019. Κάποιοι επιβάτες έχουν διαμαρτυρηθεί για την ποιότητα του φαγητού, αλλά και για τις ουρές αναμονής.

7. Orly (Παρίσι, Γαλλία)

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκεντρώνει πολλούς δυσαρεστημένους επισκέπτες και χαμηλότατες βαθμολογίες και στην Skytrax. Ένας επιβάτης το χαρακτηρίζει ως το «χειρότερο αεροδρόμιο που έχει υπάρξει ποτέ», ενώ άλλος διαμαρτύρεται ότι είχε τόσο «αργή και μεγάλη» αναμονή που έχασε την πτήση του.

6. Μάντσεστερ (Μάντσεστερ, Βρετανία)

Το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Βρετανία, ενώ έχει αξιοπρεπή βαθμολογία στις υπηρεσίες και τα καταστήματα, χάνει πολλούς πόντους από την συνέπεια στις υπηρεσίες.

5. Διεθνές Αεροδρόμιο Μαλτας (Μάλτα, Μάλτα)

Το μοναδικό αεροδρόμιο της χώρας συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία στην συνέπεια.

4. Henri Coandă (Βουκουρέστι, Ρουμανία)

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, που εξυπηρέτησε σχεδόν 7 εκατ. επιβάτες το 2021, συγκεντρώνει χαμηλή βαθμολογία και στα τρία κριτήρια.

3. Αϊντχόβεν (Αϊντχόβεν, Ολλανδία)

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ολλανδίας συγκεντρώνει παράπονα για το «αγενές προσωπικό». Επίσης, θεωρείται μικρό και δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

2. Διεθνές Αεροδρόμιο Κουβέιτ (Πόλη του Κουβέιτ, Κουβέιτ)

Το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε τουλάχιστον 15 εκατ. επισκέπτες το 2019 και συγκεντρώνει πολύ χαμηλή βαθμολογία στην συνέπεια. Ορισμένοι επιβάτες παραπονέθηκαν για την μυρωδιά των χώρων, αλλά και την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των υπαλλήλων.

1. Lisbon Humberto Delgado (Λισαβόνα, Πορτογαλία)

Πρόκειται για το 16ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε ολόκληρη την Ευρώπη και το 2019 εξυπηρέτησε 31 εκατ. επιβάτες. Πολλοί διαμαρτύρονται για τις ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων.

αεροδρόμια
Keywords
Τυχαία Θέματα