Θεοχάρης: Απάντηση στην ακρίβεια είναι να αυξήσουμε μόνιμα τα εισοδήματα

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κος Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με την πρόταση της αντιπολίτευσης για την μείωση του ΦΠΑ

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Η Ισπανία όταν έριξε το ΦΠΑ στα βασικά είδη η μισή πτώση του ΦΠΑ

πέρασε στο τελικό καταναλωτή τον πρώτο μήνα ενώ η άλλη μισή κρατήθηκε από τις επιχειρήσεις, και τον δεύτερο μήνα κρατήθηκε όλη άρα δεν βλέπουμε να δίνει λύση. Αν το ζήτημα είναι οι πολυεθνικοί όμιλοι και πρέπει οπωσδήποτε αν αισχροκερδούν να τους πιάσουμε τότε προφανώς η απάντηση δεν είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης γιατί απλώς θα αυξήσει τον τζίρο των πολυεθνικών ομίλων. Άρα το ανάποδο πρέπει να γίνει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, η ΔΙΜΕΑ, οι άλλες υπηρεσίες να βγουν έξω και να βάλουν πρόστιμα όπως βάζουν πρόστιμα.

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Η απάντηση στην ακρίβεια δεν είναι να μειώσουμε τους φόρους με αμφίβολα αποτελέσματα στη μείωση των τελικών τιμών αλλά είναι να αυξήσουμε με μόνιμο τρόπο τα εισοδήματα και η κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα έχει κάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Επίσης έχουμε δει ότι και η οικονομία με τη δομή που έχει ενισχύει και τους μέσους μισθούς, όχι μόνο τους κατώτατους που είναι κυβερνητική επιλογή. Βλέπουμε ότι εκεί πρέπει να δώσουμε την έμφαση με μόνιμες μειώσεις στα βάρη όπως για παράδειγμα στις εισφορές που έχουν οι εργαζόμενοι, το έχουμε υποσχεθεί αυτό 0,5% του χρόνου και άλλο 0,5% μέχρι το τέλος της τετραετίας και τις αυξήσεις των μισθών ώστε επιτέλους να έχουμε αξιοπρεπή εισοδήματα σε σχέση με το ύψος των τιμών.

#Θεοχάρης #ακρίβεια #εισοδήματα #Κυβέρνηση
Keywords
Αναζητήσεις
theocharis-apantisi-stin-akriveia-einai-na-afxisoume-monima-ta-eisodimata.htm
Τυχαία Θέματα
Θεοχάρης, Απάντηση,theocharis, apantisi