Τέταρτος νεκρός από την κακοκαιρία-Εικόνες καταστροφής στα χωριά της Καρδίτσας

14:29 7/9/2023 - Πηγή: Reporter

Η κακοκαιρία Ντάνιελ έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στα χωριά της Καρδίτσας, με πολλούς πολίτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι και να ζητούν βοήθεια. Συνολικά οι νεκροί από τις πλημμύρες είναι τέσσερις, καθώς την Πέμπτη (7/9) το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός αγνοούμενος βοσκός στο Δομοκό Φθιώτιδας.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι που προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.

Αυτός είναι ο τέταρτος νεκρός που αφήνει πίσω της στη χώρα η κακοκαιρία «Daniel».

"Πνίγηκαν"

τα χωριά της Καρδίτσας

Στο μεταξύ, η στάθμη του νερού στα χωριά της Καρδίτσας ανέβηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αναζητήσει τρόπους να φύγει από την περιοχή. Όσοι έμειναν πίσω ανέβηκαν ακόμα και στις στέγες των σπιτιών τους για να μην πνιγούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να διαφύγουν ακόμα και κολυμπώντας.

Η Πολιτική Προστασία δήλωσε αρχικά αδυναμία να προσεγγίσει τις περιοχές, όπου ο κόσμος είναι εξαντλημένος από την έλλειψη φαγητού και ύπνου. Το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως σχεδιάζονται επιχειρήσεις με λέμβους και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

Το Reporter εξασφάλισε βίντεο και φωτογραφίες από την Ιτέα Καρδίτσας, ένα από τα χωριά της περιοχής που "πνίγηκαν" από την κακοκαιρία, όπως επίσης ο Παλαμάς, η Μεταμόρφωση και άλλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reporter.gr (@reporter.gr)

Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να συντονίσει τις δυνάμεις της για να βοηθήσει τον κόσμο με πλωτά και εναέρια μέσα. Η ΕΜΑΚ επιχειρεί ήδη στην περιοχή, ενώ αναμένεται και βοήθεια από το στρατό. Υπάρχει επίσης σχεδιασμός και για βοήθεια από αέρος με σωστικά συνεργεία σε ελικόπτερα.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη και καθιερωμένη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ στήνεται κέντρο επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

ΚαρδίτσακακοκαιρίαΝΤΑΝΙΕΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα