Τέλος η Golden Visa στην Ισπανία- «Δικαίωμα» η προσιτή στέγη

16:37 8/4/2024 - Πηγή: Reporter

H Ισπανία θα καταργήσει το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» που παραχωρεί δικαίωμα διαμονής σε ξένους που πραγματοποιούν επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της χώρας, ανακοίνωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Η κατάργηση του προγράμματος θα βοηθήσει να μετατραπεί η πρόσβαση σε προσιτή στέγαση «από κερδοσκοπία σε δικαίωμα», ανέφερε ο Σάντσεθ.

Το πρόγραμμα δίνει σε πολίτες εκτός Ε.Ε., που επενδύουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ στo real estate της Ισπανίας, ειδική άδεια, που τους επιτρέπει να ζουν και να εργάζονται στη χώρα για τρία χρόνια.

«Σήμερα, οι 94 στις 100 τέτοιες βίζες συνδέονται με επενδύσεις στο real estate μεγάλων πόλεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια πολύ πιεσμένη αγορά και στις οποίες είναι αδύνατο να βρεθεί αξιοπρεπής στέγαση για όσους ζουν, εργάζονται και πληρώνουν φόρους εκεί», είπε ο Σάντσεθ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ισπανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαδικασία κατάργησης του προγράμματος στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, μετά από τη μελέτη έκθεσης που κατέθεσε το Υπουργείο Στέγασης.

#Ισπανία #Σάντσεθ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΙΣΠΑΝΙΑΣ #Golden_Visa
Keywords
Αναζητήσεις
telos-i-golden-visa-stin-ispania--dikaioma-i-prositi-stegi.htm
Τυχαία Θέματα